Överfallen i Östersund

"Jag ska ringa mina kompisar, våldta och knivdöda dig"

Publicerad 8 mars 2016 kl 18.14

Inrikes. Efter en rad invandrarrelaterade sexattacker uppmanade polisen igår kvinnor i Östersund att hålla sig inne efter mörkrets inbrott. Idag framkommer uppgifter om fler övergrepp, rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Klockan 04.30 på lördagsmorgonen blev en kvinna i Östersund som var på väg hem stoppad av en bil. En man klev ur baksätet och började springa efter kvinnan, som dock lyckades ta sig in genom sin dörr.

– Då skriker han att han ska ringa sina kompisar, våldta henne och sedan knivdöda henne, säger polisområdeschef Stephen Jerand till Aftonbladet.

Fallet, som blev känt först idag, är ett av hittills minst åtta överfall mot kvinnor och flickor som ägt rum utomhus i Östersund bara sedan den 20 februari, då tioåriga flickor ofredades på busstorget.

Polisen, som ser det stora antalet sexattacker som "onaturligt", uppmanade i samband med en presskonferens på måndagen kvinnor i Östersund att hålla sig inomhus.

– Vi rekommenderar människor, speciellt kvinnor att inte röra sig ute ensamma på natten, säger polisområdeschefen Stephen Jerand enligt Östersunds-Posten.

Under natten till söndagen överfölls en kvinna på Prästgatan i centrala Östersund av tre män som försökte våldta henne. De pratade "svenska med brytning", enligt polisen. Några timmar utsattes ännu en kvinna i 25-årsåldern för ett överfall på samma gata av en ensam utländsk gärningsman som gick fram till kvinnan och slog henne i ansiktet med knuten näve. Därefter slängde han ned henne på marken och tryckte hennes huvud mot backen.

Enligt polisen rör det sig om gärningsmän som agerar ensamma eller i grupper om tre "eller fler", rapporterar Aftonbladet.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0