Överfallen i Östersund

"Jag ska ringa mina kompisar, våldta och knivdöda dig"

Publicerad 8 mars 2016 kl 18.14

Inrikes. Efter en rad invandrarrelaterade sexattacker uppmanade polisen igår kvinnor i Östersund att hålla sig inne efter mörkrets inbrott. Idag framkommer uppgifter om fler övergrepp, rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Klockan 04.30 på lördagsmorgonen blev en kvinna i Östersund som var på väg hem stoppad av en bil. En man klev ur baksätet och började springa efter kvinnan, som dock lyckades ta sig in genom sin dörr.

– Då skriker han att han ska ringa sina kompisar, våldta henne och sedan knivdöda henne, säger polisområdeschef Stephen Jerand till Aftonbladet.

Fallet, som blev känt först idag, är ett av hittills minst åtta överfall mot kvinnor och flickor som ägt rum utomhus i Östersund bara sedan den 20 februari, då tioåriga flickor ofredades på busstorget.

Polisen, som ser det stora antalet sexattacker som "onaturligt", uppmanade i samband med en presskonferens på måndagen kvinnor i Östersund att hålla sig inomhus.

– Vi rekommenderar människor, speciellt kvinnor att inte röra sig ute ensamma på natten, säger polisområdeschefen Stephen Jerand enligt Östersunds-Posten.

Under natten till söndagen överfölls en kvinna på Prästgatan i centrala Östersund av tre män som försökte våldta henne. De pratade "svenska med brytning", enligt polisen. Några timmar utsattes ännu en kvinna i 25-årsåldern för ett överfall på samma gata av en ensam utländsk gärningsman som gick fram till kvinnan och slog henne i ansiktet med knuten näve. Därefter slängde han ned henne på marken och tryckte hennes huvud mot backen.

Enligt polisen rör det sig om gärningsmän som agerar ensamma eller i grupper om tre "eller fler", rapporterar Aftonbladet.


Gruppvåldtagna 13-åringen

Nyheter från förstasidan

Inte säkert Kinavirus smittar mellan människor

"Mycket låg risk" att smittan når Sverige. Av allt att döma är det en fiskmarknad som smittat alla människor, enligt Folkhälsomyndigheten.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Alexander Bards rasande attack mot DN:s chefredaktör. "Fy fan vilken falsk jävel han är, det öppna samhällets allra största fiende."0 

Mer från Inrikes

Guillou: Jag kommer att vinna mot Skatteverket

Drog av bostadshus som "författarverkstad".. Men nu har Jan Guillou, 76, kommit på ett sätt att vinna mot Skatteverket, ändå.0 

Kristersson stöder Bard efter Wolodarskis attack: "Förfärligt"

Skräms av DN:s häxjakt på TV4-profilen.. "Vad är det för samtalsklimat vi håller på att skapa i Sverige?"0 

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0