" /> " /> " />
Jasenko Selimovic
Foto: Johan Oedmann/Regeringen

Folkpartist: Så ska vi bekämpa "globaliseringens förlorare"

Publicerad 8 januari 2012 kl 11.52

Inrikes.Europa är efterblivet. Invandringsmotståndare är förlorare som måste bekämpas. Men först måste man tänka igenom vad man gör skriver folkpartisten Jasenko Selimovic i en underhållande debattartikel i dagens GP.

Gilla artikeln på Facebook

Folkpartiets nye skådespelare, akademiker, statssekreterare och riksdagsman känner sig som allt annat än svensk - på grund av sin "moraliska hälsa". Men just svenskarna skall han nu bestämma över som riksdagsman och statssekreterare hos Erik Ullenhag.

I dagens debattartikel i GP uppger han att de måttliga framgångarna för det enda svenskvänliga riksdagspartiet ställer Sverige vid "ett vägskäl". "Sättet vi bekämpar dessa partier kommer att vara avgörande för vår framtid. Det tvingar oss att tänka igenom vad vi gör."

Svenskar ger sig på invandrare
Selomovic är filosofie magister i sociologi. Hans analys visar att invandringsmotståndets kärna "utgörs av globaliseringens förlorare, unga, arga, ofta lågutbildade män, som just därför konkurrerar om jobb med de invandrare som de ger sig på."

Huru decimera Sverigedemokraterna
Selomovics artikel utmynnar i ett nygammalt bekämpningsrecept:

1. Historieundervisning om andra länders framgångar

Vi måste "förklara att de länder som har varit öppna för andra influenser och människor har utvecklats bäst genom historien."

2. Ta död på myter som sprids av främlingsfientliga

"..vi bör öppet diskutera integrationen och både ta död på de myter främlingsfientliga sprider och samtidigt erkänna de utmaningar som existerar."

3. Öppna den inre gränsen

En inre gräns, gränsen mellan invandrarna och arbetsmarknaden, "har varit relativt stängd". Denna gräns måste öppnas om inte Sverige skall "dömas" till en "plågsam närvaro av främlingsfientliga krafter."

4. Svara rätt när SD ropar

Selomovic kräver slutligen att den officiella retoriken mot SD skall läggas om. "ett rop på en identitet besvaras knappast med påståendet att man inte behöver en identitet. Det är fel svar. Om främlingsfientligas väljare ropar efter en svenskhet baserad på etnicitet eller kultur, är det inte lämpligt att svara med att det inte finns någon svenskhet. Det lämpliga svaret är att försöka definiera denna svenskhet på ett mer inkluderande sätt."

Utrikespolitik med demos
Selimovic har även massvis att berätta om utrikespolitk. EU är enligt Selimovics hemsida "en förbättrare av demokratiska principer genom skapandet av ett komplext nätverk av relationer över nationella gränser och därför skapandet av ett heterogent demos, bortom den nationella staten."

Kräver handling
Jasenko Selimovic inledde sin artikel i Göteborgsposten med påståendet att en framgångsrik "bekämpning" av SD är "avgörande för vår framtid". "Allvaret i dagens situation kräver handling av oss."

Vilkas framtid och vilka "oss" som åsyftas framgår inte. "Oss svenskar" kan han rimligen inte mena. "Oss riksdagsmän" kan han rimligen inte mena sedan SD blev en del av riksdagen. "Oss folkpartister"? Högst en tiondel av GP:s läsare kan förmodas vara folkpartister. Kanske oss skådespelare, oss regissörer eller oss sociologer? Förmodligen oss uppblåsta rövhål.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.