Jasenko Selimovic
Selimovics liberala kollegor Wikström (L) och Federley (C) ska ha uppmanats att undvika att ta promenader ensamma till en följd av 48-åringens hotfulla beteende.

Selimovic (L) straffas för trakasserier

Publicerad 22 november 2016 kl 12.37

Politik. Jasenko Selimovic, EU-parlamentariker för Liberalerna, kommer att straffas av parlamentet för att "allvarligt" ha trakasserat sina medarbetare, enligt källor till Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

I den förra regeringen var bosniern Jasenko Selimovic, 48, statssekreterare under minister Erik Ullenhag och hade då ansvar för att driva igenom den bidragsorienterade så kallade integrationspolitiken.

Efter valförlusten tog han år 2015 över partikollegan Marit Paulsens post som ledamot i EU-parlamentet.

Selimovic övertog även Paulsens fyra medarbetare, som snabbt kunde vittna om hur den vänsterliberala politikern ägnade sig åt "avancerad mobbning". Det gick så långt att alla fyra valde att sjukskriva sig under en period och idag har tre av dem nya arbeten medan den fjärde fortfarande är sjukskriven, enligt DN.

L-politikern anmäldes till en särskild kommitté vid parlamentet som nu, enligt källor till DN, ska ha kommit fram till att Jasenko Selimovic ägnat sig åt "allvarliga trakasserier" av medarbetarna. EU-parlamentets talman Martin Schulz ska enligt källorna på onsdag meddela att Selimovic ska straffas genom att tio av hans dagtraktamenten dras in, vilket är det hårdaste straff man kan få.

Den 48-åriga vänsterliberalens hotfulla och nyckfulla beteende ska också ha lett till att hans svenska kamrater i den liberala partigruppen, Cecilia Wikström (L) och Fredrick Federley (C), varnats för att ta promenader på egen hand, enligt DN.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0