Jasenko Selimovic
Jasenko Selimovic har under sin politiska karriär framställt sig som en varm vänsterliberal.

Selimovic (L) "närmast psykopatisk"

Publicerad 23 november 2016 kl 12.36

Inrikes. Liberalernas EU-parlamentariker Jasenko Selimovic fick idag en offentlig varning för att ha trakasserat sin egen stabspersonal i parlamentet. Nu kommer det fram att han även var en usel chef som statssekreterare.

Gilla artikeln på Facebook

Selimovic var från 2010 till 2014 statssekreterare hos ministern Erik Ullenhag och hade då i uppdrag att driva igenom en så kallad integrationspolitik som framför allt gick ut på att dela ut höga bidrag till invandrare från tredje världen.

Nu rapporterar TT att det förekom mängder av klagomål mot 48-åringen bland hans underordnade under hans tid på regeringskansliet.

Jasenko Selimovic, som aktivt vinnlagt sig om att framställa sig själv som en varm vänsterliberal anhängare av "humanism" och "mångfald", var "närmast psykopatisk" som chef. Det rapporterar TT, som har talat med Anita Engvoll, lokalordförande för fackförbundet ST i regeringskansliet.

– Ett otroligt dåligt ledarskap. Folk blev ledsna och upprivna, säger Engvol till TT.

Hon berättar också att det blev en stor lättnad för många när han lämnade regeringskansliet och att många hade slutat eller begärt förflyttningar under hans ledarskap.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0