Revolutionära fronten
Janne Josefsson.

"Journalister på SVT sympatiserar med Revolutionära Fronten"

Publicerad 8 maj 2014 kl 14.05

Inrikes. Många journalister, även på SVT, var starkt kritiska till gårdagens avsnitt av Uppdrag granskning, som handlade om det vänsterextrema våldet. Istället tycker de att det som Revolutionära Fronten (RF) och andra våldsgrupper ägnar sig åt är bra, uppger Janne Josefsson.

Gilla artikeln på Facebook

Strax efter onsdagens avsnitt av Uppdrag granskning, med rubriken "Det goda våldet", svarade programledare Janne Josefsson och hans medarbetare på tittarfrågor i en chatt.

De fick bland annat flera kritiska frågor om varför de inte inkluderat några mediepersoner i granskningen, trots att det finns gott om journalister som sympatiserar med, och försöker skönmåla, olika typer av våldsamma vänstergrupper.

Josefsson försvarade sig med att han gjort försök.

"Jag försökte till exempel göra en intervju med en på Aftonbladets kultursida men han ville inte bli intervjuad om detta", skriver han.

En annan tittare frågar om redaktionen fått motta några "beska kommentarer" från andra journalister i samband med inspelningen av programmet.

"Ja, bland journalister jag mött även inom SVT finns det dom som tycker att vi är fel ute och som har stor förståelse för att RF står för något gott", svarar Josefsson.

Fria Tider har sökt Janne Josefsson för att be honom svara på vad det rör sig om för typ av personer, och varför han inte inkluderade dem i sin granskning.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0