Sverigedemokraterna

Åkesson: Senast 2022 ska vi avsätta Löfven

Publicerad 19 oktober 2019 kl 15.34

Inrikes. Invandringen är i princip lika hög som innan och ligger på "Fredrik Reinfeldt-nivåer". Det förklarade SD-ledaren Jimmie Åkesson under sitt hösttal på lördagen.

Gilla artikeln på Facebook

Idag höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tal på kvinnoförbundets nationella utbildningskonvent i Norrköping.

Likt Moderatledaren Ulf Kristersson menade han att någonting förändrades i Sverige av kvinnomordet i Malmö i augusti, då en kvinnlig läkare – som hade barn med en kriminell – sköts i huvudet på öppen gata samtidigt som hon höll barnet i famnen.

– Jag tycker det är ledsamt och tragiskt, men kanske också ett tecken i tiden, att det ska krävas något så brutalt, något så gravt oanständigt för att vi ska reagera på riktigt, sade han.

Åkesson kallade dagens socialdemokrati för "samhällssplittrande", skriver Expressen, och menade att SD är de rimliga arvtagarna till folkhemmet. Han hävdade också att dåtidens socialdemokrater hade föredragit Sverigedemokraterna. 

– Senast 2022 ska vi avsätta Stefan Löfven, påpekade han.

Vidare förklarade SD-ledaren att det skett en förändring i den politiska debatten kring invandring, och att det är hans parti som vunnit diskussionen. Övriga partier försöker nu vara "tuffast" i frågan.

Enligt partiledaren är det en lögn att Sverige har låg invandring.

– Vi har nästan stängt gränserna, heter det. Men vi ligger fortfarande på Fredrik Reinfeldt-nivåer, sade han enligt Expressen.

Under fredagen höll den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M) ett uppretat tal på Moderatstämman i Västerås där han gick till hårt angrepp mot nationen och antydde att det inte finns några svenskar.

Vissa moderater hade dock svårt att applådera.

"För egen del hade jag faktiskt lite svårt att applådera talet. Tycker helt enkelt annorlunda. Att värna om sitt land trots att man är öppen för handel och samarbete med omvärlden går utmärkt att kombinera. Och överdriven globalism tackar jag nej till", skriver M-riksdagsledamoten Jan Ericson på Twitter.

I veckan censurerade Youtube Swebbtv:s hårresande filmklipp om Sveriges invandringsstatistik. Det Google-ägda företaget ansåg att innehållet var "hatiskt"


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0