Kjäll Gustafsson.

Kjäll Gustafsson, 57, mördades när han åt julbord med vänner – nu har 23-åring häktats

Publicerad 25 september 2020 kl 10.49

Inrikes. En 23-årig man bosatt i Växjö häktades igår på sannolika skäl misstänkt för mordet på 57-årige Kjäll Gustafsson i Gislaved i december förra året.

Gilla artikeln på Facebook

Kjäll Gustafsson befinner sig den 14 december ifjol tillsammans med några vänner på restaurang Ströget i Gislaved för att äta julbord. Plötsligt stormar tre maskerade förövare in för att försöka råna den kontantfria restaurangen.

När Kjäll får syn på rånarna bestämmer han sig för att hjälpa personalen och ingripa. Det slutar med att han blir nedslagen och knivskuren av rånarna, och avlider på platsen.

"En medmänniska som pga sitt mod och sitt civilkurage tyvärr miste livet. Våldets fula tryne har återigen visat sin avskyvärda skepnad", skriver närstående till Kjäll på en minnessida för honom på Facebook.

Nu, mer än nio månader efter mordet, har en man häktats för brottet. Den häktade är en 23-årig man från Värnamo som numera bor i Växjö. 23-åringen är född i Sverige och svensk medborgare, men son till invandrare från Vietnam.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten greps 23-åringen i tisdags "i ett annat län" och anhölls samma dag misstänkt för mord. Gislaved ligger i Jönköpings län medan Växjö ligger i Kronobergs län.

Enligt handlingar från tingsrätten som Fria Tider tagit del av nekar 23-åringen till mordet. 23-åringen är tidigare dömd för brott. I april i år dömdes han till dagsböter för försök till främjande av flykt och ringa narkotikabrott.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Swebbtv stoppade på Youtube – igen

Publicerade vetenskapligt inslag om covid-19. Befarar att kanalen snart kommer raderas helt: "Uppenbar risk."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0