Kristerssons könsbytarlag

Kristersson vill inte ens själv se lagändringen

Publicerad 5 april 2024 kl 07.37

Inrikes. Turerna kring den nya könsbyteslagen blir allt mer bisarra. Nu uppger Ulf Kristersson att han inte ens själv vill sänka åldern för könsbyten i enlighet med förslaget.

Dela artikeln

Det pågår en revolt inom Moderaterna mot den nya könsbyteslagen, som Ulf Kristersson uppges försöka driva igenom till varje pris.

Men nu säger statsministern till SVT att han personligen inte vill sänka åldern för att byta "juridiskt kön" till 16 år i enlighet med förslaget.

– Jag hade gärna själv sett 18-årsgräns och därmed inte blandat in föräldrar i frågan, säger Ulf Kristersson.

En fortsatt 18-årsgräns var också den moderata partiledningens linje på partistämman 2023.

Trots detta kräver partiledningen nu att M:s riksdagsledamöter ska rösta igenom lagförslaget, som klubbades av socialutskottet på torsdagen och officiellt stöds av samtliga partier utom SD och KD.

Johan Hultberg representerar M i socialutskottet. Till honom har Aftonbladet ställt den direkta frågan: "Ledamöterna får alltså inte rösta som man känner för den 17 april?"

Han svarar:

– Vi har en arbetsordning i riksdagsgruppen, den är tydlig. Vi har en partilinje som vi har varit tydliga med innan valet, att vi vill göra det enklare att ändra det juridiska könet och det gör vi nu också i den här frågan.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.