SD:s utrensningar
Sverigedemokraterna vill utesluta Christoffer Brinkåker.

Kritiserade knäböjande polis – sparkas från SD efter påtryckningar från Expo

Publicerad 14 augusti 2020 kl 21.52

Politik. Kan man vara aktiv i Sverigedemokraterna och samtidigt kritisk till poliser som knäböjer för "Black lives matter"? Det har 28-årige SD-politikern Christoffer Brinkåker all anledning att fråga sig efter att han hotats med uteslutning ur partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är tidningen Expressen som i samarbete med vänsterextrema Expo gjort en "granskning" av Christoffer Brinkåker, kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Lund.

I granskningen framkommer att Brinkåker i juni månad delade ett inlägg på Twitter från förre SD-politikern Kent Ekeroth där Ekeroth kräver att den poliskvinna som knäböjde med Black lives matter-demonstranter i Stockholm avskedas. "Rensa upp i det fjollträsk polisen blivit", skrev den tidigare SD-toppen.

Bilden som Ekeroth spred kom emellertid ursprungligen från Pär Sjögren, Nordiska motståndsrörelsens ledare i Dalarna och Värmland, något som inte framgår av Ekeroths tweet. Därför menar Expressen att Brinkåker delar "nazistiska inlägg".

Den lokale SD-politikern anklagas även för att ha svarat på ett Twitterinlägg från Fria Tiders Twitterkonto samt för att ha delat en artikel från Nyheter Idag. Inte heller det menar Expressen och Expo är tillåtet att göra.

Sverigedemokraternas presstalesman Henrik Gustafsson håller med de båda vänsteraktörerna.

”Det är upprörande information som definitivt inte hör hemma inom Sverigedemokraterna. I enlighet med våra riktlinjer och utifrån partiets ideologiska utgångspunkt, har vi uppmanat honom att helt lämna partiet. Hörsammas inte detta kommer ärendet hanteras formellt i vårt medlemsutskott”, skriver han i ett mejl till Expressen.

SD har tidigare genom partitoppen Mattias Karlsson försökt närma sig Expo och inleda ett samarbete med den vänsterextrema organisationen.

Se även:
Karlsson bad Expo kartlägga Fria Tider


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.