Brinkåker utreds av SD:s partistyrelse

Publicerad 16 augusti 2020 kl 17.54

Politik. Den sverigedemokratiske lundapolitikern Christoffer Brinkåkers opinionsbildning på Twitter blir nu föremål för utredning. Det skriver hans parti i ett uttalande på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i fredags som Sverigedemokraterna meddelade att man uppmanat Christoffer Brinkåker att lämna partiet. Detta efter att Expressen och vänsterextrema Expo uppmärksammat att han bland annat spridit inlägg på Twitter som kritiserar den polis som knäböjde under en Black lives matter-demonstration.

”Det är upprörande information som definitivt inte hör hemma inom Sverigedemokraterna. I enlighet med våra riktlinjer och utifrån partiets ideologiska utgångspunkt, har vi uppmanat honom att helt lämna partiet. Hörsammas inte detta kommer ärendet hanteras formellt i vårt medlemsutskott”, skrev partiet i ett mejl till Expressen.

Fria Tider har sedan dess varit i kontakt med Sverigedemokraterna vid flera tillfällen för att få veta mer om bakgrunden till uteslutningshotet. Partiet har, trots löften om motsatsen, inte återkommit eller velat svara på frågor kring uteslutningen. Det är ett beteende gentemot alternativa medier som är typiskt för SD.

Istället har partiets lokalavdelning i Lund lagt upp ett inlägg på hemsidan där den skriver att partistyrelsens medlemsutskott kommer utreda kommunpolitikern.

"Ni har säkert läst i tidningarna att Kvällsposten publicerat en artikel om vår kommunfullmäktigeledamot Christoffer Brinkåker. De har läst igenom hans Twitterkonto och tolkar hans opinionsbildning som 'högerextrem' med mera", heter det i uttalandet som fortsätter:

"Vad som händer nu är att partiets riksorganisation kommer genom partistyrelsens medlemsutskott, MU, pröva om Christoffer Brinkåker har gjort fel som föranleder åtgärd."

Det skulle i sådana fall tyda på att Brinkåker inte lämnat partiet frivilligt. Fria Tider har gjort flera försök att söka Christoffer Brinkåker, men han har inte gått att få tag på.

Se även:
Kritiserade knäböjande polis – sparkas från SD efter påtryckningar från Expo


Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringsrapport kräver åtgärder mot alternativa medier

Vill tysta kritiska medier. Tar stöd från Expo, #jagärhär och Näthatsgranskaren.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Genetisk mutation gör unga och friska svårt coronasjuka. Felriktade antikroppar attackerar det egna immunsystemet.0 

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0