Moa Berglöf, 40, går till hårt angrepp mot den före detta partikollegan Christian Sonesson (M).

Kvinnan bakom "öppna era hjärtan": M-styrda Staffanstorp är en "blåbrun" kommun

Publicerad 10 november 2019 kl 18.15

Inrikes. Fredrik Reinfeldts (M) före detta talskrivare Moa Berglöf skrev det berömda talet om att svenskar måste "öppna sina hjärtan". Nu går hon till rasande attack mot moderatstyrda Staffanstorp genom att dra paralleller till nazismen, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

PR-konsulten Moa Berglöf avslöjade förra året att det var hon som hade skrivit Fredrik Reinfeldts "öppna era hjärtan"-tal som hölls i augusti 2014.

I talet förklarade den dåvarande statsministern bland annat att Sverige inte skulle ha råd med mycket annat än invandring från tredje världen framöver, men att det var värt det.

I september 2017 meddelade Berglöf att hon bytte parti till Centerpartiet eftersom hon ansåg att Moderaterna gick "åt fel håll". Hon förklarade att C hade "den nya mest frihetliga synen på människan och mångfald".

I en kolumn i Sydsvenskan går den 40-åriga liberalen nu till attack mot den skånska kommunen Staffanstorp, som styrs av moderaten Christian Sonesson.

"Blåbrun trygghet"
”Det damp ned en present i knät på kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp i helgen. I en artikel i DN (2/11) berättade en kvinna om hur otryggheten i Malmö nu driver henne och hennes familj till Staffanstorp. Och kommunstyrelsens ordförande där, Christian Sonesson (M), var förstås inte sen att välkomna flykten från laglöst land till blåbrun trygghet”, skriver Moa Berglöf.

Hon uppger vidare att "den nya högern" bara låtsas att inget görs åt samhällsproblemen eftersom det "tjänar dem själva", rapporterar Nyheter Idag.

”Om att ta till varje knep för att skrämma människor in i den rörelse där den starke leder, frihetsinskränkningar tas med en klackspark och svenska värderingar blir till lag. Den rörelse som bara kan växa genom rädsla”, skriver Berglöf i Sydsvenskan.

Kolumnen har "gillats" av en rad vänsterprofiler på Twitter, rapporterar Nyheter Idag.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Rikspolischefen: Sverige "fylls på" med kriminella

Går snabbare än vad polisen hinner låsa in. "Det är väldigt stor påfyllning av ungdomar hela tiden".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Järnmeteorit hittad efter nedslag i Uppland. Första fyndet i sitt slag på över 60 år.0 

Kultur

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0