Moa Berglöf, 40, går till hårt angrepp mot den före detta partikollegan Christian Sonesson (M).

Kvinnan bakom "öppna era hjärtan": M-styrda Staffanstorp är en "blåbrun" kommun

Publicerad 10 november 2019 kl 18.15

Inrikes. Fredrik Reinfeldts (M) före detta talskrivare Moa Berglöf skrev det berömda talet om att svenskar måste "öppna sina hjärtan". Nu går hon till rasande attack mot moderatstyrda Staffanstorp genom att dra paralleller till nazismen, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

PR-konsulten Moa Berglöf avslöjade förra året att det var hon som hade skrivit Fredrik Reinfeldts "öppna era hjärtan"-tal som hölls i augusti 2014.

I talet förklarade den dåvarande statsministern bland annat att Sverige inte skulle ha råd med mycket annat än invandring från tredje världen framöver, men att det var värt det.

I september 2017 meddelade Berglöf att hon bytte parti till Centerpartiet eftersom hon ansåg att Moderaterna gick "åt fel håll". Hon förklarade att C hade "den nya mest frihetliga synen på människan och mångfald".

I en kolumn i Sydsvenskan går den 40-åriga liberalen nu till attack mot den skånska kommunen Staffanstorp, som styrs av moderaten Christian Sonesson.

"Blåbrun trygghet"
”Det damp ned en present i knät på kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp i helgen. I en artikel i DN (2/11) berättade en kvinna om hur otryggheten i Malmö nu driver henne och hennes familj till Staffanstorp. Och kommunstyrelsens ordförande där, Christian Sonesson (M), var förstås inte sen att välkomna flykten från laglöst land till blåbrun trygghet”, skriver Moa Berglöf.

Hon uppger vidare att "den nya högern" bara låtsas att inget görs åt samhällsproblemen eftersom det "tjänar dem själva", rapporterar Nyheter Idag.

”Om att ta till varje knep för att skrämma människor in i den rörelse där den starke leder, frihetsinskränkningar tas med en klackspark och svenska värderingar blir till lag. Den rörelse som bara kan växa genom rädsla”, skriver Berglöf i Sydsvenskan.

Kolumnen har "gillats" av en rad vänsterprofiler på Twitter, rapporterar Nyheter Idag.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0