Saga Berlin greps på plats när polisen ingrep mot skadegörelsen.

Kvinnlig konstnär klottrade ner bassäng – döms för grov skadegörelse

Publicerad 24 oktober 2018 kl 12.01

Kulturnyheter. Konstnären Saga Berlin dömdes idag till dagsböter för grov skadegörelse efter att täckt en utomhusbassäng med klotter. Hon ska också betala 280.860 kronor i skadestånd till Stockholm stad, som tvingades sanera det så kallade konstverket.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i september 2016 som Hägerstensbadets tomma utomhusbassäng överöstes med klotter, något som väckte stor ilska bland grannarna.

Månaden därefter uppdagades att det var fotografen och konstnären Saga Berlin som låg bakom "konstverket", som kallades "Uppfinn något eller dö" och skulle "omdefiniera perspektivet på klotter".

Stockholms stad fick lägga över 300.000 kronor på att sanera bassängen.

Saga Berlin har sagt till Svenska Dagbladet att planen var att tvätta bort det "vackra verket" dagen efter, enligt TT.

Men nu döms hon till villkorlig dom och 70 dagsböter å 50 kronor för grov skadegörelse. Skadeståndet Berlin ska betala till Stockholms stad landade på drygt 280.000 kronor.

Saga Berlin har också uppmärksammats som en av dem som skadades i Rakhmat Akilovs terrorattentat på Drottninggatan i Stockholm. I juni i år fick hon 150.000 kronor i skadestånd för mordförsöket.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.