Christina Fosnes.

M-kvinna bloggade om gruppvåldtäkter – vägrar vika sig för SVT

Publicerad 23 oktober 2016 kl 20.21
Av Mattias Albinsson

Politik. Christina Fosnes, moderat kommunalråd i Kalmar, skrev ett blogginlägg om gruppvåldtäkter. Det fick Sveriges television att gå i taket, men M-kvinnan vägrar vika sig för den statliga mediejätten.
– Jag vill ju att vi ska kunna belysa den oro som finns i samhället, säger hon.

Dela artikeln

Det var förra söndagen som Fosnes bloggade om tre våldtäktsfall, varav två medialt uppmärksammade grupp­våldtäkter. Bland annat skriver hon om ett våldtäkts­försök som en bekant till henne utsattes för efter att ha slagit följe med en utländsk man från tunnelbanan i Stockholm.

"Vid en för dagen tömd förskola sa han. 'Don’t scream' Lade handen över hennes mun och drog in henne i ett buskage och våldförde sig på henne. Hon skrek ändå", står att läsa i blogginlägget.

Fosnes skriver även om den anmälda gruppvåldtäkten i Visby nyligen och en gruppvåldtäkt som anmäldes utanför Kalmar i somras. "Det har framkommit offentligt att det är utrikesfödda både vad gäller Gotland och Kolboda som stått bakom övergrepp", skriver hon.

De statliga medie­bolagen Sveriges radio och SVT, som båda uppmärk­sammat bloggen, kräver att den 60-åriga M-politikern tar tillbaka sina uttalanden. Bland annat anser de att det inte är bevisat att invandrare låg bakom våldtäkten i Kolboda utanför Kalmar. Men Fosnes står på sig.

– Jag har fått den här informationen av människor som är involverade i ärendet, säger hon.

Hon säger också att hon tycker det är viktigt att kunna prata om invandrare som gör sig skyldiga till våldtäkter och andra brott:

– Jag vill ju att vi ska kunna belysa den oro som finns i samhället.

SVT och SR har de senaste månaderna vid upprepade tillfällen hängt ut lokala M-politiker. Bland annat har politiker fått schavottera när de länkat till de båda statliga mediejättarnas konkurrenter.

Den mediala kampanjen bör ses mot bakgrund av att Moderaterna under det senaste året svängt i invandringsfrågan och numera propagerar för en betydligt mer restriktiv invandringspolitik än tidigare.

Moderaternas nedtystade islamistskandal


Nyheter från förstasidan

Liberal har tröttnat på Israelfjäsk

Fredrik Segerfeldt förstår ingenting. "Mina liberala vänner tycker helt plötsligt att etnonationalism är kosher."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0