Gotland byter folk

Högre växel för invandring till Gotland

Publicerad 24 mars 2012 kl 13.18

Inrikes.Sveriges största ö Gotland måste närma sig övriga världen demografiskt, anser Gotlandspolitikerna. Gotlänningarna kan därför i framtiden se fram emot ökad invandring av folk från främmande kulturer.

Gilla artikeln på Facebook

Gotland är för svenskt. Det har kommunens politiker kommit fram till.

I ett led att bryta den svenska dominansen på Gotland har man beslutat sig för att ta emot fler så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Redan förra året startades två boenden för asylsökande män och nu är tanken att berikningen ska dubbleras med två helt nya boenden. Socialförvaltningen har därför fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för två nya hem, uppger Helagotland.se.

De gotländska politikernas planer på ett framtida mångkulturellt Gotland får idag stöd av Håkan Ericsson, ledarskribent på Helagotland. Håkan Ericsson erkänner visserligen att "den svenska migrations- och integrationspolitiken inte varit helt lyckad", men menar sedan att den mångkulturella utvecklingen inte får stoppas av människor med "helt galna fördomar".

"Utan invandrare hade Gotland inte haft en sådan fantastisk utveckling", konkluderar Håkan Ericsson.

Fria Tider har tidigare i flera artiklar kunnat berätta om Cecilia Schelin Seidegård, Gotlands landshövding, och hennes planer på att öka invandringen till den än så länge svenskkulturella ön.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0