Asylkaoset
Roger Akelius.

Miljardärens krav: En miljon "nya svenskar"

Publicerad 23 december 2015 kl 00.08

Inrikes. Sverige måste ta emot en miljon "nya svenskar" från tredje världen – annars kan vi inte "klara välfärden". Det hävdar fastighetsmiljardären Roger Akelius, 70, i en intervju med Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

Den rödgröna regeringen inför i början av januari id-kontroller på tåg och bussar till Sverige för att minska skattebetalarnas skenande kostnader för den bidragsorienterade asylinvandringen till Sverige.

Men enligt miljardären Roger Akelius, som beskrivs som expert på skatteplanering och som själv flyttade till skatteparadiset Bahamas för att undvika att betala skatt till det svenska samhällsprojektet, har Sverige i själva verket aldrig varit i så stort behov av invandrare från tredje världen som nu.

– Sverige har inte en chans att klara välfärden utan en miljon nya svenskar, säger han till GP.

Den 70-årige affärsmannen, som kallar sig "filantrop", hävdar att id-kontrollerna är lika illa som om Sverige inte skulle ha tagit emot baltiska flyktingar under andra världskriget.

Akelius slår också fast att det finns "fler goda muslimer än goda kristna" och uttrycker sin önskan att "sponsra" förflyttningen av stora massor av muslimer från tredje världen till Sverige.

Han föreslår bland annat att invandrare ska bli skattebefriade så länge de tjänar upp till 120.000 kronor per år. Det skulle ge "tiotusen sommarstugor" och "femtiotusen extra lägenheter", enligt den 70-årige miljardären.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0