Misstänkt brottsling död vid polisingripande i Södertälje

Publicerad 30 juli 2020 kl 11.18

Inrikes. En misstänkt brottsling avled i samband med ett polisingripande i Södertälje igår kväll. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen får klockan 20:39 på onsdagskvällen larm om ett misstänkt mopedrån i Brunnsängs centrum i Södertälje. En målsägande blir enligt anmälaren misshandlad med sparkar och slag. Under larmsamtalet får man veta att gärningsmannen är på väg från platsen på mopeden i riktning mot Birkavägen, som ligger i närheten.

En polispatrull får syn på mopedisten, som stannar självmant. De griper honom, en man i 35-årsåldern, misstänkt för grovt rån. I samband med ingripandet får den gripne svårt med andningen. Hjärt- och lungräddning påbörjas och den gripne förs med ambulans till sjukhus, där han senare avlider.

Under det fortsatta utredningarbetet under natten framkommer att den avlidne inte rånade brottsoffret på mopeden, utan att han kommit och lämnat platsen på den.

Polisens presstalesman Tove Hägg berättar för Fria Tider att även om den misstänkte brottslingen inte var misstänkt för grovt rån, så kvarstår misstankar mot honom om grov vårdslöshet i trafik och misshandel. Det stora problemet är emellertid att den person som ska ha misshandlats, och som hela händelsen startade med, saknas.

– Vi har inget brottsoffer än lokaliserat, så det tittar vi på, säger hon.

Hägg vill inte kommentera om den avlidne mannen är känd av polisen sedan tidigare eller ej.

– Nej, det pratar jag väldigt sällan om. Det är en person som är avliden, som är misstänkt för vissa brott visserligen, men vad man har i straffregistret, det är ett sekretessbelagt register och det går jag inte in i, säger Tove Hägg.

Eftersom en misstänkt avlidit vid ett polisingripande har händelsen överlämnats till Avdelningen för särskilda utredningar (SU), en fristående och oberoende avdelning inom Polismyndigheten. Utredningen leds av en åklagare vid Särskilda åklagarkammaren.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0