Så bor vänstern
Anne Ramberg.

Anne Ramberg om svåra uppväxten på Östermalm: "Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK"

Publicerad 20 augusti 2020 kl 09.12

Inrikes. I en inställsam intervju med Aftonbladets Åsa Linderborg talar vänsterprofilen Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, ut om uppväxten på Östermalm i Stockholm och hur det inte var så lätt alla gånger.

Dela artikeln

– När pappa hade varit i Finland kom han hem med oxfilé, för det kostade nästan ingenting där, då var det liksom fest, suckar Anne Ramberg när hon drar sig till minnes de tuffa uppväxtåren.

Familjen levde knappast i något överflöd i våningen på Östermalm, understryker Ramberg och fortsätter med att ge ytterligare ett exempel:

– Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK, hon tog aldrig spårvagnen i onödan.

I intervjun, som genomförts på Anne Rambergs "sommarställe" (med "tre hus och 52 tunnland") försöker vänsterjournalisten Åsa Linderborg reda ut varifrån den 67-åriga PK-profilens "civilkurage" kommer.

Bland annat berättar Ramberg om hur hon i tonåren "etablerade kontakt" med en tio år äldre arabisk man. Modern lyckades dock avskräcka mannen genom att duka fram "fem lager av bestick och glas och servetter" när han kom på besök för att äta söndagsmiddag i våningen. Därefter syntes den "stackars libanesen" inte till mer, säger Anne Ramberg.


Nyheter från förstasidan

SD: Lämnar ECR om Orbans parti kommer in

Hotar återigen att gå ur partigruppen i protest. "Det är väldigt märkligt att Orban skakar hand med Putin i den här situationen".0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0