Shamann Walton har föreslagit den nya lagen. Att ringa polisen när man ser en icke-vit som klottrar ska bli olagligt.

Ny lag ska göra det olagligt att polisanmäla svarta

Publicerad 9 juli 2020 kl 20.56

Utrikes. En ny lagstiftning som föreslagits i San Francisco ska göra att det i vissa fall blir olagligt att polisanmäla svarta eller färgade människor. Det skriver NBC.

Gilla artikeln på Facebook

Syftet med lagen är att komma åt larmsamtal mot svarta och färgade människor som man menar är av "icke akut" karaktär. Som exempel på vad som skulle kunna sortera under den nya lagen ges två färska fall där vita människor ringt polisen efter konfrontationer med icke-vita människor.

Det ena fallet, från maj i år, handlar om en vit kvinna som ringde polisen angående en svart man som uppträdde hotfullt mot henne och som filmade henne i Central Park i New York, trots att hon bad honom att sluta med det. Kvinnan poängterade under larmsamtalet att mannen som hotade henne var afroamerikan.

SVT kritiseras för vinklad artikel där "vit kvinna" rasiststämplas

Det andra fallet handlar om en vit kvinna som konfronterade en filippinsk man som klottrat "Black lives matter" på gatan. Kvinnan påpekade för mannen att hon inte hade något emot budskapet, men att det är fel att klottra eftersom det är skadegörelse. Därefter ringde hon polisen.

Men att agera på det sättet är rasistiskt och hatiskt menar den afroamerikanske demokraten Shamann Walton, som står bakom lagförslaget. Walton sitter i San Franciscos stadsfullmäktige och tanken är att den lokala lagen ska fungera parallellt med en ny delstatslag som ska göra "diskriminerande larmsamtal" till ett "hatbrott".

Namnet på den nya lagen är "Caution Against Racially Exploitative Non-Emergencies Act", vilket förkortas "Caren". Akronymen är en anspelning på "Karen", ett nedsättande epitet om vita kvinnor som är populärt bland liberaler och människor med vänstersympatier.

Om San Francsiscos borgmästare London Breed, en afroamerikansk kvinna, gillar lagförslaget kan den komma att träda i kraft redan i höst. Därefter får vita människor tänka sig för när de hamnar i hotfulla situationer eller ser svarta eller färgade människor som begår brott så de inte gör en olaglig polisanmälan. Att straffas enligt den nya lagen kan nämligen leda till saftiga böter och skadestånd på tusentals dollar.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur