Bulletin

Ny liberal sajt lanserades

Publicerad 22 december 2020 kl 12.08

Inrikes. Idag lanserades den nya liberala sajten Bulletin, som ska finansieras med bidrag från staten. Tidningens ledarsida kallar sig för liberalkonservativ. Tidningen vill se "internationellt samarbete" och distanserar sig från "nationalkonservatism och nationalism". Istället satsar man på att "lyfta" så kallade HBTQ-frågor.

Gilla artikeln på Facebook

Det har varit stor uppståndelse kring sajten Bulletin i etablerad media.

Detta bland annat för att man värvat personer som den folkpartistiske partiledaren Lars Leijonborg och författaren Fredrik Ekelund, även känd under namnet "Marisol M" efter att ha kommit ut som transvestit.

Paulina Neuding, som är chefredaktör, uppgav sig då vara "oerhört stolt" över rekryteringen av Leijonborg, som "var en av de första som på allvar lyfte integrationsfrågan i Sverige", sade hon i Expressen.

I samma artikel säger sig Ekelund ingå i den "anständiga vänstern" och att han vill lyfta HBTQ-frågor i den nya tidningen. Han förklarar att han redan är klar med en text om ikoner inom transrörelsen.

Idag lanserades alltså tidningen till slut, som enligt egen utsago är ett liberalkonservativt mediealternativ.

"Bulletins ledarsida ska verka i liberalkonservativ tradition; samhällssynen är liberal, förhållningssättet konservativt. Det är en konservatism, med liberala förtecken, som tar avstamp i övertygelsen om en smal, men stark stat, och ett samhälle, baserat på de små enheterna, som är större än staten", skriver Alice Teodorescu i sin första ledare i tidningen och fortsätter:

"En konservatism av detta slag tempereras av de liberala principerna om rättssäkerhet och individens autonomi, liksom den i grunden positiva inställningen till internationellt samarbete. Härigenom distanserar sig liberalkonservatismen från såväl nationalkonservatismens som socialkonservatismens kollektivism, nationalism och paternalism. "


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Mer från Inrikes

Teorin: Lastbilar kan ha dumpats från Estonia

Finsk räddningsingenjör om vad han såg 1994.. Nu berättar Harri Ruotsalainen om märkliga iakttagelserna i estnisk media.0 

Elsparkcykel blir skattefri förmån

Regeringen subventionerar kritiserade fordonet.. Ska inte längre räknas som beskattningsbar förmån.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0