Nya miljonbidrag till kulturmarxism

Publicerad 17 januari 2021 kl 12.25

Du betalar. Den vänsterorienterade bidragsmyndigheten MUCF delar nu ut ytterligare totalt drygt 30 miljoner kronor i bidrag till "etniska organisationer och hbtq-organisationer".

Dela artikeln

Av 71 organisationer som sökt om bidrag för 2021 får 58 bifall.

– Vi är glada över att ha fått ett ökat anslag med två miljoner kronor, totalt 11,3 miljoner kronor, att fördela till hbtq-organisationer, säger Marie Pettersson Hallberg, chef för avdelningen för statsbidrag på MUCF.

Av drygt 30 miljoner skattekronor som nu fördelas går nästan 19 miljoner kronor till 48 etniska organisationer. I dessa ska minst 51 procent av medlemmarna ha utländsk bakgrund.

Drygt elva miljoner kronor fördelas till tio hbtq-organisationer. Några av de hbtq-organisationer som nu får bidrag är EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer) och Lesbisk makt.

Samtliga hbtq-organisationer som ansökte om bidrag i år fick bifall.

Under 2020 fördelades medel till bland annat organisationer som arbetar för att "öka ungdomars kunskap om strukturell rasism", och organisationer som "sprider kunskap om nationella minoriteters utsatthet och kultur".

Listan över de organisationer som beviljats bidrag kan ses här.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Du betalar

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur