Orbán varnar för "miljontals invandrare"

Publicerad 15 juli 2019 kl 15.08

Utrikes. Massinvandringen till Europa är inte slut. Den har bara börjat, och därför måste nu de europeiska länderna på allvar börja "skydda sina folk", säger Ungerns premiärminister Viktor Orbán i Kossuth Rádio enligt About Hungary.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Ungerns premiärminister Viktor Orbán som högljutt varnar för att bidragsinvandringen till västerländska nationer inte är något tillfälligt utan tvärtom ett långsiktigt fenomen.

Detta måste EU förbereda sig på.

Enligt About Hungary är dock Orbán pessimistisk när det gäller den frågan, som han anser vara den absolut viktigaste i hela EU. Och även om hans regeringsparti Fidesz gjorde succé i EU-valet i maj, kommer det inte bli aktuellt med något firande förrän frågor om terrorism, säkerhet och invandring blivit lösta, säger han.

– Invandringstrycket kommer bara växa ytterligare under kommande årtionden. Den europeiska befolkningen har sjunkit, medan motsatsen gäller för platser som Asien eller Afrika. Denna situation kommer att kräva ett mycket starkare gränskontrollsystem. Miljontals fler kommer anlända, och en av våra viktigaste uppgifter blir att försvara våra folk.

Premiärminister menar att EU:s globalistiska politiker försöker legalisera invandringen, medan Ungern vill göra precis tvärtom.

– Vi ser det annorlunda. Den minskande befolkningen ska lösas genom en bättre riktad reproduktionspolitik. Men när kommer övriga europeiska partier inse att invandring har fler nackdelar än fördelar?

Enligt Orbán har Visegradländerna – Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern – fått allt mer inflytande i EU och representerar nu 63 miljoner människor. Detta samtidigt som det blivit allt lättare att även komma överens med Rumänien och Kroatien. Han förklarar också att Ungerns ekonomi numera är så stark att den inte behöver EU:s pengar, men att bidragen kan hjälpa till att påskynda landets tillväxt ännu mer.

– Vi behöver ett starkare Europa, och detta kan bara bli verklighet med insatser från mer kraftfulla nationalstater, säger han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Kontrollant sparkad från flygplats – för det här

Trakasserar resenären – fångas på film.. Nu avskedas hon från Greater Rochesters flygplats i New York.0 

Epsteins obduktion visar tecken på strypning

Fallet avskrivs inte som självmord.. Pedofilen hade skadat tungbenet – vilket är typiskt för strypning genom yttre våld.0 

16-åringen nu på väg över Atlanten. "Hälsade ett stort pressuppbåd med ett snett leende."0 

Sidor

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0