Obama & rättvisan

Palin stöder riksrätt

Publicerad 10 juli 2014 kl 02.43

Utrikes. Republikanernas vice presidentkandidat i 2008 års val, Sarah Palin, ansluter sig nu till de republikanska kraven på att ställa Barack Obama inför riksrätt med anledning av den oansvariga invandringspolitiken.

Gilla artikeln på Facebook

"Det får vara nog av missbruk från den här presidentens sida", skriver Palin på Breitbart.com. "Krisen vid hans okontrollerade gränser är droppen som får bägaren att rinna över, det är övertrampet som får en misshandlad fru att säga 'nu räcker det'".

Till skillnad från republikanernas talman John Boehner, som nyligen meddelade att han "överväger" att ställa Obama inför riksrätt, har Sarah Palin redan bestämt sig.

"Utan gränser har vi ingen nation. Obama vet det. Att öppna våra gränser för en flod av invällande illegala invandrare är en avsiktlig åtgärd. Det här är hans totala förändring av Amerika. Det är det enda löfte han har hållit", skriver Sarah Palin.

"Att Obama belönar laglöshet, inklusive sin egen, är det grundläggande problemet här", fortsätter hon. Enligt Palin kan presidenten orsaka "irreparabel skada" om han tillåts fortsätta införa nya lagar lika egenmäktigt som nu.

Alla på den republikanska högerkanten håller dock inte med om att riksrätt är ett lämpligt alternativ. Pat Buchanan skriver i en kolumn att partiet kommer att "riskera allt för att vinna väldigt lite" om de gör verkligheten av hoten om att åtala Obama. Även partiets talman i representanthuset, John Boehner, säger till USA Today att han numera lutar åt att en stämning mot Obama vore en lämpligare åtgärd än riksrätt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0