PostNord kör inte ut paket till adresser vid Seved.

PostNord slutar köra ut paket på adresser i Malmö: "För farligt"

Publicerad 7 juli 2018 kl 16.05

Inrikes. PostNord kör inte ut paket till vissa adresser i Malmö. Detta på grund av risk för "rån och överfall", meddelar bolaget enligt SVT. Delar av staden anses vara så farliga att det skulle bryta mot arbetsmiljöansvaret att låta personalen arbeta där.

Gilla artikeln på Facebook

© PostNord

Området där PostNord inte kör ut paket.

Sylvia Ziegler, som bor i Malmö, väntade nyligen på en paketleverans från PostNord. Men det kom aldrig något paket.

Anledningen är att PostNord av säkerhetsskäl inte kör ut paket till hennes adress. I stället har den "spärrats" i företagets system.

Ziegler bor nämligen i Augustenborg, som ligger granne med det mångkulturella problemområdet Seved.

– Vi är inte alla kriminella här, vad händer härnäst, ska inte ambulansen komma om jag får en hjärtattack?, säger Sylvia Ziegler till SVT Skåne.

När SVT Nyheter kontaktar PostNords regionchef Anita Nilsson, svarar hon att det handlar om arbetsmiljöansvar. Posten kan delas ut, men rån- och överfallsrisken för en chaufför med skåpbil är betydligt större än för en brevbärare, menar hon.

Sylvia Ziegler är dock fortsatt kritisk över beskedet att hennes adress är spärrad. Då får väl PostNord anställa vakter, säger hon och påpekar att det är deras ansvar att fullfölja sin service.

Hon är också missnöjd med att PostNord aldrig skickat ut någon information om att hennes adress är för farlig att åka till.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0