Franska presidentvalet

Publiken slog ner vänsterextremister på Zemmours massmöte

Publicerad 6 december 2021 kl 06.45

Utrikes. Den franske presidentkandidaten Eric Zemmour samlade 13.000 anhängare på ett stort valmöte i Paris på söndagen. När en grupp vänsterextremister genomförde en kupp blev de anfallna och i vissa fall blodigt misshandlade av åhörarna, rapporterar France 24.

Dela artikeln

Eric Zemmour meddelade förra veckan officiellt att han ställer upp som kandidat i det franska presidentvalet i vår.

I en pampig kampanjvideo lovade han att ta upp kampen mot folkutbytet i Frankrike.

– I årtionden har våra makthavare, både till höger och till vänster, lett oss på denna dödliga väg av nedgång och dekadens. Högern och vänstern har ljugit för dig och skylt över situationens allvar. De har mörkat befolkningsbytets verklighet, sade han bland annat.

På söndagen höll Eric Zemmour sitt första valmöte i Paris. Enligt France 24 dök cirka 13.000 anhängare upp. Samtidigt demonstrerade även cirka 2.000 vänsteraktivister i den franska huvudstaden mot presidentkandidaten, som de anklagade för att vara "rasist".

Massmötet förde tankarna till Donald Trumps valmöten i USA. Bland annat buade deltagarna ut vänsterjournalister som var på plats för att bevaka händelsen.

En grupp aktivister från vänsterextrema SOS Racisme genomförde en kupp under mötet. De ställde sig upp och vände sig mot scenen. På ryggarna hade de bokstäver som tillsammans bildade budskapet "Nej till rasism".

Anhängare till Zemmour svarade med att attackera vänsterextremisterna och puckla på dem. Åtminstone två personer blödde efteråt, enligt en journalist på AFP som var på plats.

– Inom loppet av några sekunder kastades stolar, aktivister kastades till marken och misshandlades. De fick öppna sår – minst två av dem – och även andra fick ta emot slag. Här, i Frankrike år 2021, kommer vi till ett möte för att säga nej till rasism, och det slutar med att vi får blödande huvuden, säger Dominique Sopo, ordförande för SOS Racisme, till AFP.

Enligt SOS Racisme var syftet med aktionen att använda "icke-våld" för att protestera mot "rasism".


Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Ungersk vänster kovänder om pedofili

Kraftiga protester mot landets president.. Nu anklagas ungerska vänsterpartier för hyckleri.0 

Elon Musk stämmer OpenAI och dess vd

Har blivit "för vinstinriktat" och politiskt.. Enligt Musk bryter Sam Altman och de andra vänsteraktivisterna mot stiftelsens stadagar.0 

Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Dyr nota för att outsourca asylprövningen.. Rwanda har redan fått 2,9 miljarder kronor av Storbritannien – innan en enda invandrare skickats dit.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur