" /> " /> " />
Jason Diakité - Timbuktu
Rapparen Timbuktu. Patrik Hamberg/CC-BY-SA

Rappade om att misshandla Jimmie Åkesson – nu får han uppträda på Nobels fredspriskonsert

Publicerad 27 november 2013 kl 23.50

Inrikes.I en video som publicerats av SVT sjunger rapparna Sebbe Stakset och Timbuktu om att misshandla Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater. Samtidigt kommer beskedet att Timbuktu ska uppträda på Nobels fredspriskonsert i Norge den 11 december.

Gilla artikeln på Facebook

Nobels fredspris delas ut vid en ceremoni i Oslo rådhus den 10 december. Dagen därpå hålls en konsert, Nobel Peace Prize Concert, för att hedra fredspristagaren.

Bland artisterna som kommer att uppträda på konserten i år återfinns bland andra Morrissey, Mary J. Blige – och rapparen Timbuktu. Det skriver den norska arrangören av konserten i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Timbuktu är tillsammans med Sebbe Stakset från Kartellen aktuell med låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor”.

"Dunkar Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång”, rappar Timbuktu bland annat.

"Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten”, är en annan av stroferna i sången.

För en dryg vecka sedan meddelade den svenska Nobelstiftelsen att Jimmie Åkesson inte är välkommen på årets Nobelfest. Stiftelsen bjuder normalt in ledarna för samtliga riksdagspartier, men har sedan Sverigedemokraternas riksdagsinträde 2010 vägrat att bjuda in Jimmie Åkesson med hänvisning till att ”hans partis anda strider mot principen i Alfred Nobels testamente”.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0