Jason Diakité - Timbuktu
Jason Diakité rappar för Miljöpartiet. I förrgår avslöjades artisten med att skatteplanera, trots att han själv anklagar andra för samma sak.

Timbuktus motattack: "nätdårarna och twidioterna"

Publicerad 1 augusti 2015 kl 09.54

Media. Efter att Fria Tider igår uppmärksammat rapartisten och vänsterdebattören Jason Diakités, även känd som "Timbuktu", skatteplanerande gick han till motattack på Twitter och kallade sina kritiker för "nätdårarna och twidioterna".

Gilla artikeln på Facebook

Det var i förrgår som den högerliberala bloggerskan Rebecca Weidmo Uvell avslöjade att Diakité sysslat med skatteplanering, investerat många miljoner kronor på börsen och dessutom gjort börsklipp i hundratusenkronors­klassen.

Avlöjandet gjordes efter Diakités anklagande invigningstal under Pride i onsdags om att svenska företag "maximerar sin tillväxt och undviker samtidigt att betala skatt och bidra till att göra ett bättre samhälle".

När Fria Tider under gårdagen sökte Diakité för en kommentar, via hans presstalesman Lili Assefa, avböjde han att kommentera:

– Han hoppar att kommentera, jag fick bara ett SMS från honom, blev beskedet.

Efter att Fria Tider igår publicerat artikeln kommenterade Diakité kritiken mot honom på följande sätt på Twitter:

"Finns ingen som kan locka fram nätdårarna och twidioterna som en hårt vinklad högerbloggare."

Diakités skatteplanerande får dessutom stöd från andra vänsterdebattörer, en av dem är Lovisa Loan Sundman från det kriminella vänsternätverket Researchgruppen. Hon frågar sig bland annat varför Weidmo Uvell inte granskar bloggerskan Isabella Löwengrip istället, trots att Löwengrip inte gjort något utspel om andra som smiter undan skatt.

I andra inlägg på Twitter skriver Diakité att han inte syftade på skatteplanering i sitt tal i onsdags utan på skatteflykt – det vill säga företag som flyttat utomlands för att överleva på grund av det höga skattetrycket i Sverige.

"i mitt tala pratade jag om skatteflykt, inte vanlig skatteplanering", skriver han i ett av sina twitterinlägg och "jag duckar inte skatt, jag strävar bara inte efter att betala mer än jag måste. Som de flesta. Men jag flyr ej landet heller", i ett annat.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Media

Åter på ledarredaktionen efter Bulletin-bråket. Men Ivar Arpi har degraderats till kulturkrönikör.0 

SVT anklagas för ny flyktingbluff

Kritiken: "Direkt pinsamt.". "Ondgjorde" sig över att Kanada tog emot en "kvotflykting" mer.0 

CNN-runkarens plågsamma comeback

"Jag känner att vi bör ta upp det här som har hänt...". Tillbaka i rutan efter att ha onanerat inför kollegorna.0 Plus

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0