Alternativ för Sverige
Från dagens presskonferens.

SD-riksdagsledamoten Jeff Ahl går över till AFS

Publicerad 27 mars 2018 kl 11.04

Inrikes. Alternativ för Sverige (AFS) meddelar idag att ytterligare en riksdagsledamot går över till partiet. Det blir Jeff Ahl som lämnar Sverigedemokraterna för det nybildade partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Igår skrev Alternativ för Sverige att riksdagsledamoten Olle Felten, som tidigare lämnat Sverigedemokraterna för det nybildade partiet, klockan 11 på tisdagen kommer hålla en presskonferens i riksdagens presscenter.

"Ytterligare en riksdagsledamot kommer att närvara", skrev AFS på sin Twitter och lovade att det kommer bli "tidigt politiskt påskgodis".

På tisdagen står det klart att det handlar om SD-riksdagsledamoten Jeff Ahl, som nu alltså går över till Alternativ för Sverige.

Jeff Ahl är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan 2014 och har främst arbetat med försvars- och utrikesfrågor.

– Jag valde redan i januari att inte återväljas, bland annat på grund av Sverigedemokraternas planerade svek att lägga sig platt för Moderaterna. Sverigedemokraterna är bortom all räddning, sade Ahl under tisdagens presskonferens och påpekade att hans gamla parti inte tillräckligt starkt står upp för svenskarnas intressen.

Jeff Ahl menar att SD vikit sig i fråga efter fråga, däribland Nato-frågan, och försöker anpassa sig till etablissemanget för att blidka Moderaterna. EU är en annan fråga där SD svikit väljarna, menar han.

– I samband med Brexit borde SD ha tagit fram ett Swexit för Sverige.

Enligt Ahl är Alternativ för Sverige det enda parti som kan rädda Sverige. Han hävdar också att det "sprungit runt riskkapitalister i våra korridorer" som tillåtits påverka Sverigedemokraternas riktning, sade han till Aftonbladet efter pressträffen.

Presskonferensen livesändes via Alternativ för Sveriges Facebook-sida.

Texten uppdateras.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus