SD till vänstern: Be om ursäkt för amnestin

Publicerad 4 juni 2021 kl 16.54

Politik. Partierna bakom den så kallade gymnasielagen borde skämmas och be om ursäkt. Det tycker Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jonas Andersson.

Gilla artikeln på Facebook

Igår debatterade riksdagen regeringens förslag om att utöka den så kallade gymnasielagen. I korthet går förslaget ut på att fler av de afghaner som kom till Sverige under asylkaoset ska få stanna i Sverige.

Bland annat vill regeringen att olika former av bidrag och bidragsfinansierade jobb ska anses räcka för att bevilja de ensamkommande männen permanent uppehållstillstånd. Riksdagens socialförsäkringsutskott har sagt nej till förslaget, eftersom det menar att de handlar om "ytterligare särregleringar för en grupp som inte har skyddsskäl".

Under riksdagsdebatten igår röt riksdagsledamoten Jonas Andersson (SD) ifrån och krävde att regeringen och Centerpartiet och Vänsterpartiet, som röstade igenom den ursprungliga amnestin 2018, borde be om ursäkt.

– Hela gymnasielagen är en lång, utdragen, tragisk fars, fru talman. De partier som har stått bakom detta borde skämmas, inte bara inför svenska skattebetalare utan även inför dem man har gett löften som man inte har haft täckning för, utbrast han.

Centerpartiets riksdagsledamot Jonny Cato, som debatterade med Andersson, tycktes emellertid vare sig skämmas eller vilja be om ursäkt.

– Centerpartiet släppte igenom gymnasielagen för att ge ungdomarna framtidshopp, trygghet och möjlighet att bygga sig en ljus framtid i Sverige. Det är jag genuint stolt över, svarade han.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0