Maktstriden i SD

SD-veteranen om maktkampen: "De borde kunna prata med varandra"

Publicerad 8 april 2015 kl 16.18

Politik. SD-veteranen Stellan Bojerud, som satt i riksdagen för SD fram till valet förra året, talar idag ut i en intervju med Fria Tider Plus.
– Det är onödigt att bråka i en så pass liten rörelse och där vi har ett gemensamt mål, säger han bland annat i intervjun.

Dela artikeln

© Riksdagen

Stellan Bojerud (SD).

Stellan Bojerud ger i en lite längre intervju i Fria Tider Plus idag sin syn på konflikten i partiet. Bojerud har tidigare kommenterat konflikten i bland annat nyhetssajten Avpixlats kommentarsfält där han menat att den är onödig och att man inom partiet borde kunna hålla ihop.

– Jag känner ju de här människorna personligen, och de borde kunna prata med varandra och inte bedriva sådan här verksamhet, säger han i Fria Tider-intervjun och tillägger något senare:

– Det är onödigt att bråka i en så pass liten rörelse och där vi har ett gemensamt mål.

Bojerud menar samtidigt att en viktig bidragande orsak till den pågående maktstriden är att Mattias Karlsson "svartsjukt" slår vakt om sin roll som partiets ideolog och ser alla som kommer med egna idéer som ett hot.

– Det är en roll som han svartsjukt slår vakt om, och det innebär att envar som då på något sätt försöker bidra med någon teoretisk tillbyggnad i partiets liv uppfattar han som en konkurrent, säger han.

– Det är väl där man också ser den här konflikten med Patrik Ehn i Göteborg, som jag inte känner på något sätt och inte haft något med att göra, men som jag vet att Mattias Karlsson då gärna ville ha utesluten.

Bojerud tycker ändå att Mattias Karlsson gör ett bra jobb som partiets ideolog och påpekar samtidigt att det var Karlsson som skrev SD:s partiprogram.

– Med all rätt betraktas Mattias Karlsson som partiets ideolog. Det är ju han som har skrivit partiprogrammet och det har han gjort mycket bra, och utan tvekan är han teoretikern i SD, säger han.

Läs även:
Bojerud: Karlsson skyddar "svartsjukt" sin maktroll


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SvFF betalar för Reinfeldts personliga assistent

Olof Lundh inte nådig i "Sommar i P1". Avslöjar hur impopuläre ordföranden blivit ett sänke för svensk fotboll.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.