Ska fylla 100 – nekas plats på äldreboende av Hörby kommun

Publicerad 1 september 2019 kl 16.28

Inrikes. Hörby kommun får bakläxa i förvaltningsrätten sedan man nekat en 98-årig kvinna plats på ett äldreboende med förklaringen att hon är för frisk, rapporterar Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Trots att kvinnan nyligen haft en stroke ansåg den SD-styrda kommunen att kvinnan var "för frisk" för att placeras på äldreboende, rapporterar Lokaltidningen i Hörby.

Kvinnan uppgav att hon kände sig väldigt ensam och att det enda hon lever för är de minuter då hemtjänsten kommer eller då anhöriga är på besök.

Hon ville placeras på ett boende eftersom där bor många äldre och man har gemensamma aktiviteter. Dessutom slipper man äta i ensamhet och kan få hjälp direkt om något skulle hända, uppgav kvinnan.

Kommunen avslog kvinnans begäran men får nu bakläxa av förvaltningsrätten i Malmö, som anser att en plats på ett särskilt boende är nödvändigt för att kvinnan ska uppnå en skälig levnadsstandard.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0