Pedofilbankiren Epstein

"Somnade" när Epstein dog – nu åtalas de

Publicerad 19 november 2019 kl 20.57

Utrikes. De två vakter som påstås ha råkat somna i samband med att Jeffrey Epstein dog i häktet åtalas nu, skriver AP. Men enligt advokaten är duon endast "syndabockar".

Gilla artikeln på Facebook

Jeffrey Epstein dog under mystiska förhållanden i sin häktescell i New York i augusti. Myndigheterna fastslog snabbt att den pedofilanklagade bankiren hade begått självmord – men i USA är det få som tror på den officiella förklaringen.

En berömd rättsläkare, Michael Baden, meddelade i slutet av oktober att han trodde att Epstein hade blivit mördad. Detta efter att ha övervakat obduktionen och granskat bankirens skador.

Baden konstaterade också att det var osannolikt att båda de häktesvakter som hade till uppgift att bevaka Epstein råkade somna i samband med dödsfallet, samtidigt som övervakningskamerorna i cellen och korridoren råkade sluta fungera.

De lokala myndigheterna i New York har riktat in sig på de två fångvaktarna – Tova Noel och Michael Thomas – som nu åtalas för att ha förfalskat dokument i syfte att dölja att de låg och sov vid tidpunkten för dödsfallet.

Advokaten Montell Figgins, som företräder Thomas, säger enligt AP att de två vakterna används som "syndabockar" för att personer högre upp i kedjan ska undgå ansvar.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus