Pedofilbankiren Epstein

"Somnade" när Epstein dog – nu åtalas de

Publicerad 19 november 2019 kl 20.57

Utrikes. De två vakter som påstås ha råkat somna i samband med att Jeffrey Epstein dog i häktet åtalas nu, skriver AP. Men enligt advokaten är duon endast "syndabockar".

Gilla artikeln på Facebook

Jeffrey Epstein dog under mystiska förhållanden i sin häktescell i New York i augusti. Myndigheterna fastslog snabbt att den pedofilanklagade bankiren hade begått självmord – men i USA är det få som tror på den officiella förklaringen.

En berömd rättsläkare, Michael Baden, meddelade i slutet av oktober att han trodde att Epstein hade blivit mördad. Detta efter att ha övervakat obduktionen och granskat bankirens skador.

Baden konstaterade också att det var osannolikt att båda de häktesvakter som hade till uppgift att bevaka Epstein råkade somna i samband med dödsfallet, samtidigt som övervakningskamerorna i cellen och korridoren råkade sluta fungera.

De lokala myndigheterna i New York har riktat in sig på de två fångvaktarna – Tova Noel och Michael Thomas – som nu åtalas för att ha förfalskat dokument i syfte att dölja att de låg och sov vid tidpunkten för dödsfallet.

Advokaten Montell Figgins, som företräder Thomas, säger enligt AP att de två vakterna används som "syndabockar" för att personer högre upp i kedjan ska undgå ansvar.


Branschen varnar: Gäng angriper plogbilar och hotar förare. Orsaken är missnöje med mängden snö i Sverige, enligt företrädare för snösvängen.0 Plus

Hela listan. Dessa bilar kör svenska sossar, feminister, konservativa respektive nationalister.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0