SSU-ordförande: Kapitalism värre än nazism och kommunism

Publicerad 1 oktober 2020 kl 21.02

Politik. Kapitalismen är värre än nazismen och kommunismen. Det hävdar Mathilda Bandarian, ordförande för SSU i Vänersborg, i ett inlägg på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under onsdagseftermiddagen som den lokale ordföranden för Socialdemokraternas ungdomsförbund gjorde utspelet som väckt en hel del reaktioner i sociala medier.

"Nu när ni har hackat sönder om ifall kommunism eller nazism är värst måste vi snacka om den värsta, farligaste och dödligaste ideologin av alla: Kapitalismen", skrev hon.

När kritiken mot inlägget hopade sig följde Mathilda upp med ytterligare ett inlägg:

"Ni har ju svårt med läsförståelsen på riktigt. Säger aldrig att kommunism eller nazism är bra. Tvärtom. Det enda jag påstår är att kapitalismen är farligare och mer skadlig. Inte att de andra två är ofarliga och ickeskadliga"

Det är många som inte håller med SSU-ordföranden om att kapitalism verkligen är värre än nazism och kommunism. En av dem är Susanna Silfverskiöld, medlem i Moderata ungdsomförbundet och ledarskribent hos SvD.

"Okej så åt vilket håll sprang folk när Berlinmuren revs?" undrar hon retoriskt.

Mathilda Bandarian har även fått kritik från en hel del inom det egna partiet som inte håller med om att kapitalism är värre än nazism och kommunism.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0