Åkesson i Turkiet

"Sverige är fullt": Jimmie Åkesson delar ut flygblad vid gränsen till Turkiet

Publicerad 4 mars 2020 kl 15.13

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har rest till gränsen mellan Grekland och Turkiet, där han delar ut flygblad till invandrare med budskapet att Sverige är fullt och bidragen är slut.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i samband med det pågående asylkaoset vid den turkisk-grekiska gränsen som SD-ledaren har tagit sig till området. Han reste dit under tisdagen, enligt Svenska Dagbladet.

– Vi delar ut flygblad där vi beskriver att Sverige är fullt. Så om man vill till Sverige är det en dålig idé. Vi har inte kapacitet att hjälpa fler, säger Jimmie Åkesson till tidningen.

Sverigedemokraterna har på sin Facebook-sida publicerat bilder från besöket där Åkesson bland annat syns i samspråk med invandrare. Många av dem uppger att de vill till Sverige, enligt SD-ledaren.

Enligt Samhällsnytt står det "Sverige är fullt" på engelska på flygbladen, följt av texten:

"Kom inte till oss. Vi kan inte ge er mer pengar eller ordna bostäder. Beklagar detta meddelande. / Svenska folket, Sverigedemokraterna"


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0