Inbördeskriget i Syrien och Irak

Syrien: Europeisk jihadist dödad i strid

Publicerad 8 mars 2015 kl 19.56

Utrikes. Den syriska regeringen uppger att minst en jihadist från Europa nyligen dödats i strid med landets regeringssoldater.

Gilla artikeln på Facebook

Flera islamister dödades under helgen i en offensiv mot ett oljefält nära den syriska antika staden Palmyra i centrala Syrien – ett oljefält som IS kontrollerat sedan i somras.

En av de dödade namnges som Abu Suhaib från Belgien, skriver den syriska regeringen på sin hemsida. Det är oklart om han möjligen kan vara samme Abu Suhaib som den muslimske konvertit från Frankrike som uppmärksammades 2013 när han reste till Syrien för att delta i kriget.

Den syriska regeringen uppges nu kontrollera hela oljefältet sedan de IS-män som tidigare kontrollerat det antingen dödats eller tvingats fly, skriver Syria times. Att tvinga bort IS från oljefält som de tagit kontrollen över har varit en viktig strategi för att strypa deras möjligheter att fortsätta finansiera sin verksamhet.

Det är ännu oklart om någon jihadist från Sverige dödades i samband med stridigheterna vid oljefältet.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0