Expressen inför rätta
Expressens Thomas Mattsson är tillbaka i Stockholms tingsrätt. Så sent som i december åtalades han för ett tredje fall av förtal.

Thomas Mattsson åter inför rätta

Publicerad 16 maj 2017 kl 07.25

Media. På måndagen inleddes en ny rättegång mot Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson. Denna gång för grovt förtal av en privatperson som hängdes ut med namn och bild som "knarkbaron" och "kokainkung".

Gilla artikeln på Facebook

Mannen bakom stämningen pekades ut som huvudman i en stor kokainhärva men friades sedan helt från misstankarna.

Vid flera tillfällen hängdes han ut med namn, bild och ålder i Expressen, som bland annat stämplade honom som "knarkbaron" och "kokainkung".

Rättegången för grovt förtal mot tidningens ansvarige utgivare Thomas Mattsson beräknas pågå fram till på onsdag i Stockholms tingsrätt.

Mattson befann sig så sent som i februari i samma tingsrätt i samband med att han åtalades för att ha förtalat en pensionär i Göteborg, som hängdes ut som "näthatare" med namn och bild på Expressens förstasida. Den stämningen kom till skott efter att bland annat Fria Tiders läsare samlat in drygt en halv miljon kronor. Trots att Expressen tillskrev pensionären citat han över huvud taget inte hade skrivit friades Mattsson helt av den politiskt tillsatta tryckfrihetsjuryn.

Precis som i målet mot pensionären är det advokat Sargon De Basso som företräder mannen som hängdes ut som knarkbaron.

Thomas Mattsson åtalades i december för ett tredje fall av förtal, denna gång av affärsmannen Emil Amir Ingmanson, som i Expressen pekades ut som hjärnan bakom den så kallade Falcon Funds-härvan.

Mattsson är sedan tidigare tidigare dömd för vapenbrott.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Media

Man döms för hot mot Aftonbladets Jonna Sima

Villkorlig dom för Twitter-inlägg.. Brottet extra allvarligt eftersom Jonna Sima är journalist med "samhällsviktiga arbetsuppgifter".0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0