Tesla
Tesla Model X.

Trögt för Tesla i Kina

Publicerad 14 januari 2015 kl 07.15

Entreprenör. Tesla Motors bröt igår den uppåtgående trenden på börsen efter att företaget meddelat att försäljningen går sämre än väntat i Kina.

Gilla artikeln på Facebook

Under 2014 gick kursen för den snabbt växande elbilstillverkaren upp med nästan 48 procent, men efter beskedet igår föll kursen på Nasdaqbörsen. Anledningen var en "oväntat svag" försäljning i Kina som är en marknad med stor potential för Tesla, rapporterar Reuters.

Företagets VD Elon Musk uppgav också att den efterlängtade nya modellen Model X kommer lanseras till sommaren – en prototyp av modellen avtäcktes redan i februari 2012 men har alltså ännu inte börjat levereras.

Trots problemen i Kina och förseningarna av Model X uppgav Musk att företagets målsättning om att bygga en halv miljon bilar per år 2020 och en miljon bilar varje år 2025 ligger fast. Under 2014 byggde företaget 33.000 bilar, vilket var 2000 färre än målet – för 2015 är planen att tredubbla produktionen till 100.000 bilar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Mer från Entreprenör

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0