Terrorattacken i Boston

Tre döda - 144 skadade

Publicerad 16 april 2013 kl 12.27

Utrikes.Tre har bekräftats döda och 144 skadade i gårdagens terrorattentat i Boston då två bomber exploderade under ett maratonlopp i staden. En tredje explosionsartad brand i ett bibliotek befarades först vara ytterligare ett attentat, men avfärdades senare av polisen som en separat händelse.

Gilla artikeln på Facebook

Under förmiddagen svensk tid bekräftades att tre människor nu omkommit, att 144 skadats i gårdagens attentat och att flera av de skadade har kritiska skador. Antalet döda kan därför komma att stiga, liksom antalet skadade då man befarar att många som skadades i gårdagens attentat kommer att inse att de behöver sjukhusvård först under dagen idag.

Under morgonen har det dessutom bekräftats att ytterligare sprängladdningar påträffats som aldrig detonerade. Sammanlagt fem bomber ska ha hittats enligt källor som återges av Foxnews lokala TV-station.

Den federala polisen FBI uppgav inledningsvis att man bistod Bostonpolisen i utredningsarbetet, men att det var den lokala polisen som hade ansvar för den. Tidigt på morgonen svensk tid beslutade sig dock FBI för att ta över hela utredningen.

Strax därefter meddelade Bostonpolisen att all ledig personal kallats in och att alla poliser tillsvidare arbetar 12-timmarsskift. FBI har, tillskillnad mot den lokala polisen, varit tystlåten med kommentarer till media. Man har däremot meddelat att man kommer hålla presskonferens klockan halv tio på morgonen lokal tid, halv fyra på eftermiddagen svensk tid.

Se även
Flera döda vid bombdåd i Boston


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0