Tre explosioner i Stockholm i natt – kyrka sprängd

Publicerad 17 oktober 2019 kl 08.24

Inrikes. I natt skedde tre explosioner i Stockholmsområdet. Bland annat bombades en kyrka i Södertälje – när brandkåren stod 20 meter bort för att släcka bilbränder. Samtliga ärenden utreds initialt som allmänfarlig ödeläggelse.

Gilla artikeln på Facebook

I natt fick polisen i Stockholmsområdet in bomblarm på löpande band.

Klockan 01.04 kom det första larmet om en detonation i Vaxholm. Det var en hembygdsgård som sprängts och som spärrades av i väntan på bombskyddet.

"Byggnaden har skador i form av bland annat krossade rutor", skriver polisen på sin hemsida.

Nästa larm kom 02.19. Då hade någonting exploderat vid en fastighet på Nytorgsgatan på Södermalm i Stockholm. 

– Alla rutor i trapphuset är trasiga, det är glassplitter överallt. Man förstår att det har varit en kraftig smäll. Alla fönster är utblåsta, säger en boende till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska delar av en termos ha hittats på platsen, vilket tyder på ett attentat.

– Jag har aldrig hört en så hög smäll i hela mitt liv, alla våra fönster i lägenheten har gått upp på grund av explosionen, säger ett vittne som bor vid platsen till Aftonbladet.

Smällen ska ha varit så kraftig att hela hotellet bredvid skakade. Delar av inredningen ska ha "pulvriserats", enligt Aftonbladet.

Det sista larmet kom 02.47, efter att en misstänkt bomb exploderat vid S:t Afrems kyrka i Södertälje. När detonationen inträffade var brandmännen redan på plats för att släcka bilbränder, enligt SVT. Bomben exploderade bara 20-30 meter från räddningstjänsten. Det är den tredje sprängningen mot kyrkan på drygt ett år.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0