Trump hotar skicka tusentals IS-terrorister till Europa

Publicerad 2 augusti 2019 kl 17.30

Utrikes. USA:s president Donald Trump hotar nu skicka tusentals IS-terrorister till Europa om de europeiska länderna inte frivilligt tar "tillbaka" dem.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en pressträff på torsdagen som Donald Trump gjorde det mindre populära uttalandet att skicka tusentals islamistiska terrorister till Europa.

Detta sedan kongresskvinnan Tulsi Gabbard i den demokratiska valdebatten på torsdagen anklagat honom för att "stödja al-Qaida".

– Ingen vet vad hon menar med det. Jag tror inte ens du gillade det uttalandet. Hon vet inte vad hon pratar om. Om du kommer ihåg, för ett litet tag sedan, besegrade jag Islamiska Staten. Vi har 100 procent av kalifatet, säger Donald Trump enligt utskriften på Vita husets hemsida.

– Vi har tillfångatagit 10.000 och vi har 2.500 IS-terrorister som vi vill att Europa ska ta eftersom de var på väg tillbaka till Europa – till Frankrike, till Tyskland, till olika platser. Och vi har tagit ett krafttag mot al-Qaida och alla andra, fortsätter han.

– Så att hon gör detta uttalande är löjligt, uppriktigt sagt. Det är så löjligt. Och hon har fått ta emot mycket kritik för det eftersom ingen har gjort mer i det här kriget än jag har.

– Vi har tusentals IS-krigare som vi vill att Europa ska ta. Och låt oss se om de tar dem. Och om de inte tar dem, måste vi förmodligen släppa dem fria till Europa, säger presidenten.

Hans uttalande går att lyssna på här.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Sverige byter folk

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Vetenskap

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0