Trump hotar skicka tusentals IS-terrorister till Europa

Publicerad 2 augusti 2019 kl 17.30

Utrikes. USA:s president Donald Trump hotar nu skicka tusentals IS-terrorister till Europa om de europeiska länderna inte frivilligt tar "tillbaka" dem.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en pressträff på torsdagen som Donald Trump gjorde det mindre populära uttalandet att skicka tusentals islamistiska terrorister till Europa.

Detta sedan kongresskvinnan Tulsi Gabbard i den demokratiska valdebatten på torsdagen anklagat honom för att "stödja al-Qaida".

– Ingen vet vad hon menar med det. Jag tror inte ens du gillade det uttalandet. Hon vet inte vad hon pratar om. Om du kommer ihåg, för ett litet tag sedan, besegrade jag Islamiska Staten. Vi har 100 procent av kalifatet, säger Donald Trump enligt utskriften på Vita husets hemsida.

– Vi har tillfångatagit 10.000 och vi har 2.500 IS-terrorister som vi vill att Europa ska ta eftersom de var på väg tillbaka till Europa – till Frankrike, till Tyskland, till olika platser. Och vi har tagit ett krafttag mot al-Qaida och alla andra, fortsätter han.

– Så att hon gör detta uttalande är löjligt, uppriktigt sagt. Det är så löjligt. Och hon har fått ta emot mycket kritik för det eftersom ingen har gjort mer i det här kriget än jag har.

– Vi har tusentals IS-krigare som vi vill att Europa ska ta. Och låt oss se om de tar dem. Och om de inte tar dem, måste vi förmodligen släppa dem fria till Europa, säger presidenten.

Hans uttalande går att lyssna på här.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0