TT citerar feministisk bluffrapport om våldtäkter

Publicerad 11 september 2013 kl 02.14

Politik.Har du envist bett någon att ha samlag med dig? I så fall är du en våldtäktsman enligt en rapport från Institutet för genushälsa i Kapstaden – en rapport som finansierats av svenska skattebetalare.

Gilla artikeln på Facebook

Professor Rachel Jewkes har lett undersökningen i vilken tiotusen män intervjuats i en rad asiatiska länder, så som Kina, Kambodja och Bangladesh.

Enligt rapporten erkänner var fjärde man att de någon gång våldtagit en kvinna. Rapporten har refererats av TT, som gjort en rewrite på nyhetsbyrån AP:s artikel.

Problemet? Rapporten använder sig av en radikalfeministisk definition av våldtäkt.

"Ordet våldtäkt ingick inte i frågorna", skriver forskarna. Istället "ställdes frågor om specifik handlingar".

Rapportförfattarna skriver inte exakt formuleringarna på de frågor de ställde männen som intervjuades, utan hänvisar till tidigare rapporter, som inte heller definierade frågorna som ställdes utan i sin tur hänvisar till ytterligare en tidigare rapport.

Där framkommer det i en presentation att rapportförfattarnas syn på vad som är en våldtäkt är väldigt vid.

"Hur många gånger har du haft sex med en kvinna [...] efter att du ljugit, hotat med att bryta upp förhållandet eller tjatat [eng: pleaded] om det till hon går med på det?", är ett exempel på en intervjufråga. Har man gjort det, då är personen en våldtäktsman, enligt genusforskarna.

Rapporten har finansierats med svenska, norska, brittiska och australiensiska skattepengar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare