Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Publicerad 25 november 2021 kl 18.01

Inrikes. Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna anser att moderpartiet tydligare ska vara pådrivande för återvandring.

Gilla artikeln på Facebook

SD har visserligen på sistone börjat ta upp frågan om återvandring, men har samtidigt betonat att återvandringen ska vara "frivillig".

Ungsvenskarna anser att moderpartiets linje är otydlig.

"Det finns ingen naturlag som säger att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige – ofta på tvivelaktiga grunder och nästan alltid efter att ha mellan­landat i andra säkra länder på vägen hit – ska få stanna kvar. Tvärtom bör ambitionen vara att människor i så stor utsträckning som möjligt återvänder hem", skriver ungdomsförbundets ledande företrädare i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Ungdomsförbundet vill att SD ska driva "frågan om upprättande av avtal med tredje land, dels om generella utvisningar men också för att outsourca hela den svenska asyl­processen – i den mån vi kommer ha en sådan i framtiden".

Detta är en politik som den danska S-regeringen redan driver.

"I den mån utlänningar antingen har okänd härkomst eller annars inte kan utvisas enligt gängse internationell rätt ska de omhändertas i tredje­land på det sätt situationen kräver. Målsättningen ska vara att inte en enda asyl­sökande mottas på svensk mark och att Sverige får en netto­återvandring och ett netto­återvändande i linje med ett upprättat nationellt nettomål", skriver Ungsvenskarna vidare.

Ungdomsförbundet vill dock samtidigt att partiet ska verka för "assimilation" snarare än "integration". Assimilation innebär enligt SD:s ideologi att tredje världen-invandrarna ska "bli svenskar":

"Begreppet integration bygger på tanken om att samtliga parter i ett samhälle anpassar sig efter varandra och förknippas ofta med idéerna om mång­kulturalism. Mot den bakgrunden kan det inte nog betonas att det är assimilation vi som parti ska efterfråga inom ramarna för den integrations­politiska debatten", skriver Ungsvenskarna.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Heilande S-minister i blåsväder

Ida Karkiainens vit makt-fester avslöjas av Nyheter Idag. "Har jag gjort det så är det ett försök att ironisera."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0