Uppgifter om krypskyttar mörkas i media

Publicerad 5 mars 2014 kl 20.08

Media.Telefonsamtalet mellan Estlands utrikesminister Urmas Paet och EU:s utrikespolitiske talesperson Catherine Ashton återges inte i västerländska medier.

Gilla artikeln på Facebook

På onsdagskvällen släppte det estniska utrikesdepartementet ett pressmeddelande som bekräftade att det inspelade telefonsamtalet härrör från en verklig konversion mellan Ashton och Paet.

"Inspelningen av ett telefonsamtal mellan utrikesminister Urmas Paet och EU:s utrikespolitiska talesperson Catherine Ashton som har läckt är autentiskt", skriver departementet på sin hemsida.

Ändå hade vid 20-tiden svensk tid ingen större nyhetskanal eller tidning i västvärlden gett något nämnvärt utrymme åt de sensationella uppgifterna, förutom den ansedda brittiska kvalitetstidningen Daily Mail som toppade med rubriken:

"Var 'massakern' som startade den ukrainska revolutionen beställd av dess ledare? Läckt inspelning visar att Majdans krypskyttar INTE kontrollerades av den avsatte presidenten utan av oppositionen som röjde honom ur vägen".

Vid samma tid hade inte nyheten genererat en enda rad i svenska tidningar enligt Google News.

Estland fördömde under eftermiddagen att telefonsamtalet hade avlyssnats och publicerats. Man meddelade också att man "tillbakavisar" att Paet har konstaterat att det var oppositionsledarna som hyrde in krypskyttarna i Kiev, utan att gå in på hur man vill att uttalandet istället ska tolkas.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

I "Svenska fall" mördas det fortfarande som på farfars tid. Serien har snart slut på lämpliga fall.0