Den 13-åriga flickan våldtogs på Wargentinskolan i Östersund.

Våldtog 13-årig flicka på skoltoalett – hovrätten fastställer domen: Två månaders fängelse

Publicerad 13 juni 2017 kl 20.29

Lag & Rätt. Hovrätten fastställer domen på två månaders fängelse och skyddstillsyn för den arab som i februari dömdes för att ha våldtagit en 13-årig flicka på en skoltoalett i Östersund. Dessutom slipper han betala skadestånd på 25 000 kronor till en annan flicka i 14-årsåldern som han förgrep sig på.

Gilla artikeln på Facebook

Mohammed från Syrien dömdes av tingsrätten för att ha låst in och våldtagit en 13-årig flicka på en skoltoalett i Östersund i slutet av december förra året.

Han drog med sig flickan in på toaletten, låste dörren, tryckte upp henne mot väggen och höll fast henne medan han våldtog henne. 13-åringen försökte förgäves få honom att sluta. Hon var enligt tingsrättens dom "mycket rädd" eftersom Mohamed var "mycket äldre" än henne, men försökte att hålla tillbaka tårarna under övergreppet.

Mohammed åtalades samtidigt för att ha våldtagit en annan, 14 år gammal, flicka i centrala Östersund tidigare i december. I det fallet dömdes araben istället för sexuellt utnyttjande av barn eftersom Östersunds tingsrätt ansåg att samlaget "präglats av viss ömsesidighet" och flickan inte hade långt kvar till sin 15:e födelsedag.

Araben slapp undan med endast två månaders fängelse eftersom han påstod sig vara född den 1 januari 1999 och därmed 17 år gammal när brotten begicks. Detta köpte rätten trots att åklagaren påpekat att Migrationsverket slagit fast att araben var född 1998 och därmed skulle dömas som vuxen. Enligt Östersunds tingsrätt räckte inte Migrationsverkets uppgift som bevis.

Nu fastställer Hovrätten för Nedre Norrland tingsrättens dom på två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Enligt P4 Jämtland gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten av skuldfrågan i båda fallen. Men mannen slipper betala det skadestånd på 25 000 kronor som tingsrätten dömde ut till den 14-åriga flickan. Dock fastställs skadeståndet på 115 000 kronor till den yngre flickan.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Klimatresa med svensk isbrytare ställs in. Rädsla för smittspridning ombord.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0