Den 13-åriga flickan våldtogs på Wargentinskolan i Östersund.

Våldtog 13-årig flicka på skoltoalett – hovrätten fastställer domen: Två månaders fängelse

Publicerad 13 juni 2017 kl 20.29

Lag & Rätt. Hovrätten fastställer domen på två månaders fängelse och skyddstillsyn för den arab som i februari dömdes för att ha våldtagit en 13-årig flicka på en skoltoalett i Östersund. Dessutom slipper han betala skadestånd på 25 000 kronor till en annan flicka i 14-årsåldern som han förgrep sig på.

Gilla artikeln på Facebook

Mohammed från Syrien dömdes av tingsrätten för att ha låst in och våldtagit en 13-årig flicka på en skoltoalett i Östersund i slutet av december förra året.

Han drog med sig flickan in på toaletten, låste dörren, tryckte upp henne mot väggen och höll fast henne medan han våldtog henne. 13-åringen försökte förgäves få honom att sluta. Hon var enligt tingsrättens dom "mycket rädd" eftersom Mohamed var "mycket äldre" än henne, men försökte att hålla tillbaka tårarna under övergreppet.

Mohammed åtalades samtidigt för att ha våldtagit en annan, 14 år gammal, flicka i centrala Östersund tidigare i december. I det fallet dömdes araben istället för sexuellt utnyttjande av barn eftersom Östersunds tingsrätt ansåg att samlaget "präglats av viss ömsesidighet" och flickan inte hade långt kvar till sin 15:e födelsedag.

Araben slapp undan med endast två månaders fängelse eftersom han påstod sig vara född den 1 januari 1999 och därmed 17 år gammal när brotten begicks. Detta köpte rätten trots att åklagaren påpekat att Migrationsverket slagit fast att araben var född 1998 och därmed skulle dömas som vuxen. Enligt Östersunds tingsrätt räckte inte Migrationsverkets uppgift som bevis.

Nu fastställer Hovrätten för Nedre Norrland tingsrättens dom på två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Enligt P4 Jämtland gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten av skuldfrågan i båda fallen. Men mannen slipper betala det skadestånd på 25 000 kronor som tingsrätten dömde ut till den 14-åriga flickan. Dock fastställs skadeståndet på 115 000 kronor till den yngre flickan.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Mer från Lag & Rätt

51-årig afghan våldtog barn – slipper utvisning

Övergreppen pågick i flera år mot olika offer.. Men hovrätten anser att våldtäktsmannen ska få stanna i Sverige.0 

Maskeradlek ska stoppa stenkastning i förorten

Satsningen: Invandrare får klä ut sig till poliser och brandmän.. Ska få dem att "bli mindre benägna" att kasta sten på blåljuspersonal.0 Plus

Veganpar frias från att ha svält sin son

Tidigare dömda föräldrar frikänns nu helt.. Inte bevisat att det var vegandieten som orsakade barnets svälttillstånd, enligt hovrätten.0 

Vetenskap

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0