Paul Romer är en av världens mest kända ekonomer och tillträdande chefsekonom för Världsbanken.

Världsbankens råd till Sverige: Bygg reservat åt bidragsinvandrare

Publicerad 21 september 2016 kl 06.07

Ekonomi. Sverige bör dra nytta av sin relativt stora landareal och hägna in ett område av Hongkongs storlek där man placerar alla bidragsinvandrare så att de får klara sig på egen hand – utan bidrag från landets arbetande befolkning. Det föreslår Världsbankens tillträdande chefsekonom Paul Romer i en intervju med Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

Romers förebild är Hongkong som när det var en brittisk koloni tog emot miljontals flyktingar från Kina. Den kinesiska folkgruppen, som har ett genomsnittligt IQ på 108 punkter, etablerade sig snabbt och skapade ett högt välstånd.

Nu tror Paul Romer att man kan åstadkomma samma sak med de somalier, romer, araber och afghaner som invandrat till Sverige.

–  Flyktingfrågan är ett jättelikt problem, men det finns möjliga lösningar. Sverige, som är ett glesbefolkat land, skulle kunna hyra ut ett landområde av Hongkongs storlek. Där kunde man ta emot miljontals människor som får försörja sig själva och inte behöver kosta något, säger han till DN.

I frizonen kan lönerna vara lägre och arbetsvillkoren tuffare, medan det mot Sverige ska råda "strikt gränskontroll" samtidigt som svenskarna befrias från sitt nuvarande försörjningsansvar för bidragsinvandrarna.

– De som bor där ska inte bli svenska medborgare, utan leva sitt liv helt separat från övriga samhället, säger Paul Romer till DN.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.