Coronavaccin
SVÅRT: B-celler som påverkats av Astra Zenecas vaccin frigör antikroppar som ska angripa virusceller. Men nu pekar en ny studie på att befintliga vaccin inte fungerar när viruset muterar.

Vaccin biter inte på sydafrikansk corona

Publicerad 18 mars 2021 kl 10.34

Inrikes. Fem av de tio mutationer som finns av coronaviruset är "mycket resistenta" mot Moderna och Pfizers vaccin, även efter att patienten har fått båda vaccindoserna. Det visar en ny studie.

Gilla artikeln på Facebook

Forskarna tog blodprov på 99 personer som fått en eller två doser av varje vaccin, och testade deras vaccin-introducerade antikroppar mot artificiella virus som tagits fram för att imitera tio globalt förekommande varianter av corona.

Fem av de tio varianterna var "mycket resistenta mot neutralisering" även hos patienter som fått båda doserna av vaccinerna.

Det handlar bland annat om virusmutationerna K417N/T, E484K, och N501Y, där den ena utgör så kallad sydafrikansk corona, och två andra sprids snabbt i Brasilien.

Forskarna uppger dock att det ändå kan finnas fördelar med att ta vaccinet, eftersom det förbereder antikroppar som kan göra att covid 19-sjukdomen blir mindre allvarlig, rapporterar TRT World.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.