Vänstermobb stormade polisstation och angrep äldre kvinnor

Publicerad 9 augusti 2020 kl 18.41

Utrikes. En mobb från vänsterextrema Black lives matter gick till attack mot en polisstation i Portland. När en äldre kvinna sade ifrån hällde antirasisterna färg över henne. Även en annan gammal dam blev trakasserad – händelser som fångades på film, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Caroline och Johan Victorin.

Anarkin och våldet på gatorna i Portland i Oregon i USA fortsätter.

Efter att stadens östra polisstation attackerats av vänsterextremister valde myndigheten på fredagen att barrikadera lokalen. Men redan under natten till lördagen gick en mobb återigen till attack mot polisstationen och försökte dessutom anlägga en brand på platsen, skriver RT.

Enskilda medborgare som försökte ingripa mot kaoset blev själva påhoppade. Polisen i Portland har själva twittrat ut en bild på ett av offren – en äldre kvinna. När kvinnan stod framför polisstationen för att skydda den från mobben blev hon överöst med svordomar, och en av antirasisterna gick fram och hällde någon form av vit färg över hennes huvud.

En annan vit kvinna, med rullator, höll själv upp en "Black lives matter"-skylt medan hon försökte få antirasisterna att sluta attackera lokalen. Då blev även hon trakasserad. Åldringen hade då förgäves försökt släcka en eld som mobben hade startat.

Efter mycket om och men valde polisen till slut att upplösa folksamlingen. Mobben kastade då stenar och flaskor på poliserna och lade ut hemmagjorda länkar av armeringsjärn för att förstöra polisbilarnas däck. Polisen besköts även med fyrverkerier, skriver RT.

Svensk koppling
Portland är förmodligen den amerikanska extremvänsterns starkaste fäste idag och vänsterextremisterna och deras aktiviteter stöds mer eller mindre öppet av myndigheter och medier.

Journalistnätverket Project Veritas visade tidigare under sommaren i en granskning att den lokala AFA-avdelningen, "Antifa Rose City", grundades av Caroline Victorin (född Gauld), som är gift med den tolv år yngre svenske vänsterextremisten Johan Victorin. Paret hämtade inspiration från den vänsterextrema miljön i Sverige.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0