Frida Trollmyr (S).

Växande avgångskrav mot S-topp som tillät "romska rättegångar"

Publicerad 26 juni 2021 kl 13.31

Politik. Kritiken växer mot det socialdemokratiska kommunalrådet Frida Trollmyr i Malmö sedan det framkommit att hon haft kännedom om så kallade "romska rättegångar", men låtit bli att agera. Det rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i månaden som det avslöjades att romer bosatta i Malmö infört ett eget parallellt rättssystem, så kallad Kris-Romani, med "romska rättegångar". Två kommunalt anställda romer som arbetat med Malmös integrationsarbete agerade domare i rättegångarna, som hölls i kommunens lokaler.

Vid en av rättegångarna friades bland annat en man som våldtagit sin 13-åriga styvdotter av den romska domstolen. Mannen greps senare av polis och häktades för grov våldtäkt mot barn.

En bandinspelning avslöjade att kommunalrådet Frida Trollmyr (S) känt till rättsprocesserna, men låtit bli att sätta stopp för dem av rädsla för vilka politiska konsekvenser det skulle få för henne. Hon har efter det fått sitta kvar som kommunalråd, trots växande kritik mot henne.

Bland annat har Moderaterna och Centerpartiet i Malmö krävt att Frida Trollmyr avgår. Nu växer även kritiken internt inom Socialdemokraterna mot den lokala S-toppen.

En av kritikerna är S-profilen Maria Hind Alias, ordförande för S-föreningen för jämställdhet. "Att man har fortsatt förtroende för Trollmyr (S), Malmö, trots uppgifter om parallella samhällen/hederskultur som hon har valt att bortse ifrån pga rädsla att förlora sitt uppdrag är inte acceptabelt", skriver Hind Alias på Twitter.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Pedofillagen blev spiken i kistan. Nu vill liberala Nederländerna utesluta Ungern ur unionen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0