Zara Larsson bryter med Huawei – nu vill hon ge pengar till syriska flyktingar

Publicerad 4 augusti 2020 kl 11.02

Inrikes. Vänsterartisten Zara Larsson bryter nu med den kinesiska mobiljätten Huawei, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon. För att göra rätt för sig överväger hon ge pengar till asylläger.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare har Zara Larsson försvarat sitt samarbete med det kinesiska mobilföretaget Huawei, som anklagas för spioneri.

– Jag är inte speciellt insatt i det, mitt fokus ligger på mobilen. Det är det som jag representerar i det här samarbetet. Huawei är ett privatägt företag i Kina som nu har kommit med en bra mobil, mer än det tänker inte jag på eller kommenterar, för det har jag inte att göra med egentligen. Mobilen är den produkten som vi associeras med. Resten känns ändå ganska lugnt, sade Zara Larsson till Resumé förra året.

Men nu ändrar hon sig och säger att hon avbrutit samarbetet.

– Jag står för mänskliga rättigheter och jag vill så gärna uttala mig om vad Kina håller på med, bland annat Hong Kong och de utsatta folkgrupperna som de frihetsberövar, men det känns ju som att jag hamnar någonstans mellan en rock and a hard place, för då kommer det ju tillbaka att jag gjort samarbetet med Huawei, förklarar hon i TV4 Nyhetsmorgon på tisdagen och påpekar att det "inte var den smartaste dealen" hon gjort i sin karriär.

För att moraliskt kompensera för sitt agerande överväger hon skänka pengar till flyktingläger i Turkiet. Hon har dåligt samvete, säger hon.

Larsson har även hyllat den kinesiska appen Tiktok, som samlar in allt en person gör på sin telefon.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0