100-årig kvinna rånad: "Hon är mycket skärrad"

Publicerad 2 juli 2020 kl 14.43

Inrikes. På två dagar har två kvinnor utsatts för rån på äldreboenden i Örebro. I det ena fallet hoppade rånaren in genom fönstret och ryckte åt sig guldsmycken.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på onsdagen som en kvinna i 100-årsåldern blev rånad på ett äldreboende i Skebäck i Örebro.

En "okänd ung man" hoppade in genom fönstret och ryckte av kvinnans guldsmycken. Han lämnade sedan platsen genom fönstret.

"Mannen hoppade på en cykel och försvann mot Engelbrektsgatan. Det är ett mycket fult angrepp på en nästan 100 år gammal dam. Damen är mycket skärrad och personalen hjälper damen", skriver polisen på sin hemsida.

Polisens signalement på mannen är cirka 175 cm lång, kortklippt hår med svart cykel och brun axelväska.

Vid 11.30-tiden på torsdagen inträffade ett liknande rån i Kumla i Örebro. Där blev en kvinna frånryckt en halskedja i hissen på ett äldreboende. Personen var klädd i "mörka kläder" och sprang sedan ner för trappen. Rånaren ska ha följt efter offret från en butik i området och polisen kontrollerar nu övervakningskameror i området.

Enligt NA.se handlar det om en man i 18-25-årsåldern. Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman. 

– Vi håller på och sammanställer all information nu. Det här är inte okej och ska inte bli någon vana, det finns en kategori som inte har någon empati, säger Kenneth Johansson vid polisen till SVT Örebro.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0