Våldet i Kristianstad

20 "ungdomar" knivhögg man och slog sönder hans bil

Publicerad 21 januari 2020 kl 22.11

Inrikes. En 25-årig man utsattes för en brutal misshandel av ett stort så kallat "ungdomsgäng" på Gamlegården i Kristianstad på tisdagskvällen. Gänget slog också sönder mannens bil. Offret fick föras till sjukhus med "stickskador".

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv sju-tiden på tisdagskvällen som polisen larmades om att ett 20-tal "ungdomar" kastade föremål mot en personbil på Ingelstadsgatan i Kristianstad.

Poliserna som skickades till platsen hittade en sönderslagen bil och fick även vittnesuppgift om att gärningsmännen hade lämnat platsen till fots.

"Under tiden polis arbetar på platsen, inkommer uppgift till regionledningscentralen om att en man med stickskador sökt vård på akutmottagningen i Kristianstad", skriver polisen på sin hemsida.

Det visade sig att den skadade mannen har koppling till händelsen på Ingelstadsgatan.

Enligt polisen har mannen blivit angripen vid sin bil av ett flertal personer beväpnade med "olika tillhyggen". Han har därefter fått skjuts till sjukhuset för att söka vård. Misshandeln inträffade på Gamlegården.

– Ett större område på Ingelstadsgatan är avspärrat och kriminaltekniker är på väg dit, enligt polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Lokaltidningen Kristianstadsbladet har publicerat en bild som visar hur bilen blivit helt pepprad full med bucklor. Även Kvällsposten har bilder som visar hur bilens framruta krossats.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0