Våldet i Kristianstad

20 "ungdomar" knivhögg man och slog sönder hans bil

Publicerad 21 januari 2020 kl 22.11

Inrikes. En 25-årig man utsattes för en brutal misshandel av ett stort så kallat "ungdomsgäng" på Gamlegården i Kristianstad på tisdagskvällen. Gänget slog också sönder mannens bil. Offret fick föras till sjukhus med "stickskador".

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv sju-tiden på tisdagskvällen som polisen larmades om att ett 20-tal "ungdomar" kastade föremål mot en personbil på Ingelstadsgatan i Kristianstad.

Poliserna som skickades till platsen hittade en sönderslagen bil och fick även vittnesuppgift om att gärningsmännen hade lämnat platsen till fots.

"Under tiden polis arbetar på platsen, inkommer uppgift till regionledningscentralen om att en man med stickskador sökt vård på akutmottagningen i Kristianstad", skriver polisen på sin hemsida.

Det visade sig att den skadade mannen har koppling till händelsen på Ingelstadsgatan.

Enligt polisen har mannen blivit angripen vid sin bil av ett flertal personer beväpnade med "olika tillhyggen". Han har därefter fått skjuts till sjukhuset för att söka vård. Misshandeln inträffade på Gamlegården.

– Ett större område på Ingelstadsgatan är avspärrat och kriminaltekniker är på väg dit, enligt polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Lokaltidningen Kristianstadsbladet har publicerat en bild som visar hur bilen blivit helt pepprad full med bucklor. Även Kvällsposten har bilder som visar hur bilens framruta krossats.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.


Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0